Ми у Facebook
30.06.2011, 17:56

Технікум технологій та дизайну відзначив 50-річчя

З нового навчального року тут відкривають спеціальність “Дизайн”
Текстильний технікум — така початкова назва навчального закладу, який був заснований у Рівному ще у 1961 році. Перших студентів, а їх було всього 90 осіб, навчальний заклад прийняв в адміністративному приміщенні льонокомбінату. Та через два роки технікум розпочинає друге, самостійне життя і вже півстоліття готує спеціалістів для текстильної та легкої промисловості. За цей час їх кількість сягнула понад 20 тисяч.
Йшли роки, змінювалися покоління викладачів і студентів, мінялись назви закладу, але ніхто ніколи не забував про його рідні стіни. Сьогодні Технікум технологій та дизайну (ТТД) — це потужний підрозділ Національного університету водного господарства та природокористування, де готують молодших спеціалістів із семи спеціальностей трьох напрямів: легка промисловість, інженерна механіка, економіка і підприємництво. На високому рівні і виховна робота колективу ТТД. Крім формування національної свідомості студентів, проводяться тематичні виховні години, конференції, дискусії, години спілкування, розважальні вечори, покази моделей одягу, літературно-музичні композиції, інсценізації народних свят і обрядів, різноманітні виставки, вогники-зустрічі, відеолекторії, олімпіади, брейн-ринги, тижні за спеціальностями.

За 50 років Технікуму технологій та дизайну є чим гордитися, а з нового навчального року заклад планує ще й ввести спеціальність “Дизайн”. Це буде перший рівненський навчальний заклад, який матиме таку спеціальність (нетривалий час здійснював підготовку фахівців за спеціальністю “Дизайн” університет “Україна”).

Для підготовки молодших фахівців зі спеціальності “Дизайн” створена відповідна навчально-матеріальна база, кадрове забезпечення та побутові умови. Адже вони повинні володіти широким спектром знань, навичок та вмінь, пов’язаних з композиційним та художньо-конструктивним рішенням об’єкту дизайну; враховуючи маркетинговий підхід, виконувати художньо-конструкторські послуги, проект реклами, робочі і творчі ескізи об’єктів предметної діяльності за видами робіт; здійснювати фахові роботи з підготовки та проведення тематичних експозицій; оформлювати інтер’єри та екстер’єри; проводити авторський нагляд за практичним виконанням дизайн-проектів. Ось якою різносторонньою є спеціальність “Дизайн”! А фахівці, які здобудуть відповідну підготовку, в майбутньому зможуть успішно працювати і комерційними модельєрами, і художниками-конструкторами, і декораторами вітрин, і дизайнерами макетно-модельного проектування, і ще багато-багато різних перспектив відкриваються перед ними!

Історія і надбання технікуму є предметом гордості усіх, хто в ньому працює і навчається, даниною глибокої подяки тим, хто збагачував його славу і честь, створював традиції і закладав фундамент на майбутнє. Адже кожна людина, крім своєї професійної роботи, здійснює й певну інтелектуальну діяльність. А навчальний заклад — це апарат для створення інтелігенції різних рівнів.

Отже, Технікум технологій та дизайну знову гостинно відкриває свої двері і запрошує всіх бажаючих ступити на нову стежку життя, здобути потрібні знання, розкрити власні таланти і просто цікаво провести студентські роки!






На правах реклами