Ми у Facebook
05.07.2011, 09:03

Зіркові подорожі рівнян: Віктор Данилов – про "колекцію екзотичних країн"

Місцевий медіамагнат Віктор Данилов, “фішкою” якого є колекціонування країн (сьогодні він налічує їх аж 56), нудьгує на пляжному відпочинку, а справжній букет емоцій отримує від грузинської чачі та... лузаючи насіння перед італійцями.
Знаменитості поділяться історіями подорожей і розкриють таємниці свого найкращого і найгіршого відпочинку автору рубрики Наталії Савенко. Подорожують усі, але не кожен відкриє завісу до декількох днів зі свого незабутнього відпочинку. Відомі рівняни застережуть туристів від підводних каменів та неприємних сюрпризів найпопулярніших курортів світу.

Найкраща відпустка
– Яким був найкращий відпочинок?
– Кожна поїздка – неповторна. І все ж таки з особливою ностальгією згадую кулінарно-пізнавальний тур до Грузії. Ми прилетіли в Тбілісі, а далі на машині вирушили в гори. Мандрували звичайними селами, жили в наметах, готували баранця, пили місцеві вина, куштували різну чачу. Багато часу провели у спілкуванні з сільськими родинами. Неймовірно зачаровує грузинська гостинність, місцеві тости, гірський колорит.

– І найкращий готель, в якому ви зупинялись
– Свого часу вразив готель “Сан Сіті” у Південній Африці. Шикарний басейн зі штучною хвилею. На сніданок подається 250 страв. Серед них шампанське з устрицями – гріх не почати день з таких наїдків! Розваги – всюди. Найбільше запам'яталось казино зі штучними залами “день — ніч”. Навіть програв там близько ста доларів, що абсолютно на мене не схоже, я по природі неазартна людина. Також знімаю капелюха перед всесвітньою благородною мережею готелів “Фор Сізенс”. Бував у них у Бразилії, Мексиці. Дійсно вражає вишуканими інтер'єрами, бездоганним сервісом, дотриманням всіх вимог розкішного відпочинку.



– Що потрібно для ідеального відпочинку?
– Хороша компанія!!! Багато подорожую, а самому не так цікаво. Люблю пізнавати народи, звичаї, культури, кухню. А поспілкуватись, поділитись враженнями під хорошу сигару?

– Що ви завжди берете з собою?
– Розкладний ніж – для того, щоб порізати сало. Насіння, по-простому “сємкі”, аби на очах ошелешених італійців чи німців смачно полузати соняшникові дари. Вудку. Бо риболовля для мене – це “святе”. Скрізь, де буваю, намагаюсь порибалити - це теж свого роду колекціонування.



– Яка ваша найкраща порада для подорожувальників?
– Не комплексувати. Маю на увазі через погане знання мови. Йти запитувати, пояснювати, щось говорити, використовуючи прості фрази: “Морнінг” і “Хав ар ю”, допомагати жестами і посмішкою. Це не раз допомагало мені в подорожах вирішити певні побутові питання, а часом – і використати всі можливості просунутого сервісу. Якось в аеропорту довелось ніч чекати на літак, ну й, звісно, аби згаяти час, пішов у дьюті фрі. За порадою доброго знайомого, вже не вибирав віскі з полиць, а розбудив персонал, затребував особистого консультанта з елітних напоїв. Вбив одразу трьох зайців: попрактикувався в мові, продегустував серію віскі, придбав справді якісні напої в домашню колекцію.



– Куди хочете поїхати далі?
– Всюди. Випадає нагода цієї осені відвідати Північну Корею. Уже записався в цю нестандартну поїздку. Адже, щоб отримати дозвіл на в'їзд у країну, необхідно пройти ряд перевірок, аби не засумнівались, що я не “шпійон”, а всього-на-всього один із глядачів найбільшого у світі спортивно-художнього шоу “Аріран”.

Стихійні лиха
– Якою була ваша найгірша подорож?
– Хочете вірте, хочете ні, але жодна поїздка за кордон не була не те що найгіршою, а просто поганою. Найбільш дошкульний випадок трапився в аеропорту Мехіко. Прилетівши з Канкуна, на стійці реєстрації на рейс Мехіко — Париж нам повідомили, що Air France страйкує, виліт відтерміновується. Три доби ми провели в готелі аеропорту. Третього дня застрайкував я, сів в офісі французького перевізника і відмовлявся покинути приміщення після робочого дня. Телефонував до українського посольства, писав листи до київської преси про долю нашої групи, обіцяв міжнародний скандал. Допомогло. Нас буквально "впихнули" в літак KLM до Амстердама.



– Найгірший досвід відпустки?
– Пов'язаний з травматизмом. Найбільше не пощастило у В'єтнамі – двічі атакували медузи. Перший опік отримав, коли пірнав за омарами. Відчув у нозі страшний біль, навіть декілька днів не міг ходити. Шрами гоїлися близько півроку. Тільки відійшла нога, як вдруге мене атакувала медуза – в спину. Але цього разу, навчений гірким досвідом, одразу промив опік водою, і таких наслідків, як з ногою, вже не було. В Австралії взагалі на пляжах скрізь розставлені каністри з розчином оцтової кислоти для нейтралізації наслідків атак смертельно отруйних медуз. На щастя, у тих водах нікого ця морська напасть не вжалила.

– Найбільша помилка у пакуванні валізи чи неприємна історія, пов'язана з багажем?
– Можу з впевненістю назвати себе досвідченим туристом. Намагаюсь передбачити все. Тому часто доводиться виручати інших. У Новій Зеландії в страшенний холод віддав дві куртки посинілим дівчатам з групи. У ПАР колеги скидались одягом, грішми, порадами дівчині, яка не отримала свій багаж. Свої валізи часто-густо отримував із затримкою, пошкодженими, злегка “обчищеними”, але жодних серйозних втрат не було.

– Чого б ви хотіли уникнути під час відпустки?
– Катаклізмів. Війн, переворотів, землетрусів, цунамі... Скільки разів збирався у подорож, і щось у тій країні стається. А ще – оминути Москву. Той, хто хоч раз летів, їхав цим шляхом, мене зрозуміє. Ненавиджу матюки і хамське ставлення.

– Які найбільш неприємні відчуття після подорожі?
– Втома після тривалих перельотів, як от 36-годинного з Нової Зеландії. Виснажлива довга поїздка викликає почуття радості, що нарешті ти вдома. Короткочасна — жаль за сонцем. Завжди кидаю монетку, щоб повернутись у те місце, яке залишаю.

СПЕЦІАЛІСТ ТРЕВЕЛ
ваш турагент по Єгипту, Iзраїлю
тел. 46-02-09
м.Рівне, вул. Г.Мазепи, 4а/6а, оф.210
specialist.rv.ua





На правах реклами