Ми у Facebook
05.07.2011, 09:08

Рівненський аеропорт "рятує" бізнес-авіація

Бюджету на підприємстві ледь вистачає, а основний дохід — здача територій в оренду. Міжнародний аеропорт "Рівне" продовжують шукати авіакомпанії-партнери.
Директор обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Рівне" Володимир Шипіль розповів, що нині суттєвих покращень фінансового стану летовища немає. Однак додає, що триматися на плаву їм допомагає бізнес-авіація.

— Співпрацюємо із бізнес-авіацією. Регулярних рейсів поки що немає, — говорить Володимир Шипіль. — Основний дохід отримуємо від здачі своїх територій в оренду.

Директор аеропорту чув інформацію про те, що Рівне та Луцьк, нібито, можуть створити спільний аеропорт високого рівня. Однак це лише чутки, адже офіційної інформації про це у Володимира Шипіля немає.
— Це, напевно, були розмови на рівні губернаторів. Так як мені про це нічого не відомо, — зауважив керівник комунального підприємства.

Нині аеропорт намагається розраховуватись із комунальними боргами. Уклали договори про реструктуризацію заборгованості. Проте грошей все одно обмаль.

Серед можливих фінансових партнерів рівненського аеропорту називали ТОВ "Авіалінії Візз Ейр Україна". На початку цього року говорили про те, що європейська компанія планує організувати авіарейси з Рівного в інші міста України. Проте цього не трапилось.

— Перемовини з "Візз Ейр" тривають, напевно, вже два роки, — розповідає Володимир Шипіль. — І ми продовжуємо це робити, проте вони хочуть, щоб було повне пасажиронавантаження літаків. Волинь та Рівненщина цього забезпечити не можуть. Тому ми продовжуємо пошук нових компаній. Сподіваємося, що ситуація зміниться наступного року.

До теми: Рівненський аеропорт пропонують Кувейту
Луцька влада проти ідеї "розвивати аеропорт тільки у Рівному"
Кому продадуть рівненський аеропорт?





На правах реклами