Ми у Facebook
07.07.2011, 08:13

У рівненський “водник” просяться росіяни й білоруси

Іноземних студентів у рівненських ВНЗ чекають, але прогнозувати кількість першокурсників з інших країн не беруться.
Приймати на навчання іноземців серед ВНЗ Рівненщини може лише Національний університет водного господарства та природокористування. За перші п’ять днів прийому заяв від абітурієнтів, у приймальну комісію закладу вже звернулося двоє — громадяни Росії та Білорусі. Нині вони проходять необхідні перевірки. Втім, скільки ще іноземців вирішать вступати в рівненський виш, прогнозувати не беруться.

Як розповів провідний фахівець центру міжнародних і регіональних зв’язків НУВГП Леонід БАДИНСЬКИЙ, зацікавленість у навчанні в НУВГП також висловлювали громадяни Грузії, Німеччини, Казахстану та Гвінеї.

Нині ж у закладі навчаються 29 іноземців. Переважна більшість із них — громадяни країн СНД (росіяни та білоруси), а також Алжиру та Гвінеї.

Загалом у нинішньому році кількість студентів, які приїхали в Україну з інших країн, збільшилася на 3 тисячі. Тепер у країні навчаються близько 50 тисяч іноземців, передає слова міністра науки і освіти України Дмитра Табачника УРА-Інформ.

Зокрема у повідомленні йдеться про те, що навчання іноземних студентів принесло до бюджету України близько 100 мільйонів доларів. Оскільки на навчання студенти витрачають лише п'яту частину всіх своїх грошей, а решта йде на харчування, розваги та інше, то це приносить Україні суму, яка є разів у 5 більшою, ніж залишається в місцевих бюджетах, повідомив Табачник. Тому подібне просування освіти в Україні перетворюється на потужне джерело інвестицій.





На правах реклами