Ми у Facebook
08.07.2011, 12:29

Рівнянка Надія Ракс потрапила до російського рейтингу найнебезпечніших терористів [+ІНТЕРВ'Ю]

В офіційному переліку терористів поряд з представниками "Аль-Каїди", руху "Талібан" і чеченськими бойовиками, є імена чотирьох уродженців України - трьох чоловіків і жінки.
До складеного російською владою списку організацій і осіб, яких підозрюють у причетності до тероризму, увійшли четверо українців.

Як пише газета "Сегодня", загалом у списку — більш як дві тисячі назв і прізвищ.

В офіційному переліку, підписаному головою Росфінмоніторингу Юрієм Чіханчіним, поряд з представниками "Аль-Каїди", руху "Талібан" і чеченськими бойовиками, є імена чотирьох уродженців України: 37-річного луганця Олексія Меркулова, 30-річного харків’янина Сергія Тимошина, 36-річного селянина з Черкаської області Романа Морозова і 38-річної мешканки Рівного Надії Ракс, раніше засудженої за тероризм у Москві, — її визнали причетною до вибуху наприкінці 90-х біля будівлі ФСБ.

Матір Надії Ракс: ”Донька ледь не осліпла, але не зламалась”

За інформацією газети, нині Ракс, яка відсиділа близько 7 років у російській колонії, живе в місті Рівне з маленьким сином. Вона стверджує, що її підставили і ніяка вона не терористка.

"Мені знайомі розповіли про цей список. Тепер от думаю, подавати до суду чи ні. Я й так вже суджуся з Росією. Із 2004 року моя справа (про позбавлення волі) перебуває на розгляді в Європейському суді. На початку 90-х я займалася в Москві правозахисною діяльністю і перетиналася з роботою органів безпеки. Думаю, через це мене і підставили, зробивши причетною до вибуху біля ФСБ", — повідомила жінка.

Нагадаємо, ми публікували інтерв'ю з матір'ю Надії Ракс, яка на той час якраз вийшла з жіночої колонії міста Кінешма Івановської області (Росія).





На правах реклами