Ми у Facebook
08.07.2011, 14:39

Прокурора Рівненщини цікавить: хто "банячить", а хто – працює

Більш ніж півмільйона гривень заробив у 2010 році прокурор Рівненщини Василь Присяжнюк. Таким чином заробіток правоохоронця виявився вищим, ніж у керівників Генеральної прокуратури. Як стверджує пан Присяжнюк, високому рівню оплати праці він завдячує лише низці посад, які обіймав до приїзду на Рівненщину.
Як відомо, нещодавно обласні прокурори, на вимогу Генпрокурора Віктора Пшонки, оприлюднили декларації про доходи за 2010 рік. Виявилось, що дехто з прокурорів заробив навіть більше, ніж керівництво ГПУ.

Згідно зі звітами, найбільше в 2010-му заробив Василь Присяжнюк, що наглядає за законністю в Рівненській області, – його річний доход 657 тис. грн.

У декларації про доходи він вказав лише зарплату і матеріальну допомогу – в сумі це трохи більше 185 тисяч (звідки з'явилися ще майже півмільйона – не повідомляється). За особистим доходом Присяжнюк обігнав навіть заступника Генпрокурора Рената Кузьміна (648,7 тис. грн).

— Такий рівень доходів обумовлений лише попередніми посадами, — зауважив на прес-конференції Василь Присяжнюк. — Раніше працював заступником Генерального прокурора України — прокурором міста Києва, пізніше теж заступником, але вже прокурором Одеської області. Не переживайте, тепер за новою пенсійною реформою отримуватиму таку ж пенсію, як і всі.

Про інші джерела доходів очільник обласної прокуратури не згадав. Натомість не проти зізнатися про наявність незадекларованих доходів у своїх підлеглих.

— Відповідно до нового антикорупційного законодавства, в нашому відомстві працює телефон довіри, яким опікується відділ кадрів. Сюди мешканці області можуть повідомляти про факти порушень з боку прокурорів. Ми ж теж хочемо знати, наскільки чесно живуть наші працівники, де заробляють, з чого їдять. Чи займаються роботою, а не "банячать", вибачте, випивають в барах. У позаробочий час мають на це право, але навіть тоді обличчя прокурора має бути світлим, а не якимось непристойним. Я сам веду здоровий спосіб життя – і підлеглих стимулюю до такого.





На правах реклами