Ми у Facebook
09.07.2011, 15:31

У центрі Рівного заборонили пити алкоголь та курити

Тверезими й безтютюновими відтепер будуть масові гуляння у Рівному. Міська рада вирішила обмежити не лише продаж алкоголю, пива та слабоалкогольних напоїв у ці дні, а й заборонити курити у місцях найбільшого скупчення людей.
Депутати Рівнеради продовжують турбуватися про здоров’я мешканців міста та опосередковано допомагати міліціонерам. Наступним кроком у боротьбі за тверезість рівнян стала заборона продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на час проведення масових заходів.

Як наголосив міський голова Рівного Володимир Хомко, подібні заходи, які вже практикувалися раніше, допомогли уникнути надзвичайних ситуацій під час відзначення Останнього дзвоника та Дня молоді. Мовляв, найбільше проблем у такі дні створюють саме сп’янілі, а заборона продажу алкогольних напоїв тримає рівнян у належних рамках.

Аби не приймати подібні рішення щоразу, міські обранці визначили сім ключових свят та території, на яких і діятиме заборона на продаж та споживання алкогольних і тютюнових виробів. Зокрема, мова йде про відзначення Свята останнього дзвоника, Випускного вечора, Дня молоді, Дня міста (точні дати святкувань, а отже і заборон визначатимуться окремим розпорядженням міського голови), а також Дня Незалежності (24 серпня), Дня знань (1 вересня) та Дня студента (17 листопада).

Втім, і в забороні депутати зробили виняток, дозволивши безалкогольне пиво у пластикових пляшках.

- У пластиковій тарі в Україні ніхто не випускає пиво і не буде випускати. Уявіть собі тільки: пластикова дволітрова тара і пиво... безалкогольне, - відзначив депутат Рівнеради, директор ВАТ “Рівень” Мар’ян Года. Нелогічність поєднання депутати підтримали сміхом, але виключити практично абсурдний виняток із проекту рішення не захотіли.

Що ж стосується куріння, то тут у депутатів розігралась фантазія. Зокрема пропонували “намалювати жовтою фарбою квадрати на майдані та інших “дозволених” для куріння місцях” або ж взагалі зробити ці місця у вигляді скляних будок, щоб “знаходитися там було соромно”. Втім, далі розмов про місця для куріння депутати так і не пішли.

Отже, Рівнерада заборонила купувати та споживати алкоголь і тютюн під час визначених масових заходів на майдані та бульварі Незалежності, у сквері Марії Несвицької, в парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка та на Театральній площі. Табу на продаж алкоголю діє на заклади торгівлі, які знаходяться на майдані Незалежності, бульварі Незалежності, бульварі ім. М.Несвицької, парку ім. Т.Г.Шевченка, вул. Соборній (від вулиць Кн. Ольги, Кн. Володимира до шляхопроводу), проспекті Миру (від вулиці Міцкевича до вулиці С.Петлюри), вул. Короленка, Замкова, Шкільна, Базарна, Полуботка (від вулиці Соборної до вулиці Сагайдачного), Пересопницька (від вулиці С.Петлюри до вулиці Базарної), Чорновола (від вулиці Соборної до вулиці С.Бандери), С.Бандери (від вулиці Чорновола до вулиці Кн.Ольги), Кн.Ольги (від вулиці Соборної до вулиці С.Бандери) та вул. Міцкевича.





На правах реклами