Ми у Facebook
11.07.2011, 08:28

Зіркові подорожі рівнян: Юрій Благодир про Іспанію та Карпати [+ІНТЕРВ'Ю]

Юрій Благодир – серйозний високопосадовець, впливовий бізнесмен, молодий спортивний чоловік із впевненим поглядом у майбутнє, люблячий тато, який готовий забрати на себе всі дитячі сльози і біль, – ділиться враженнями про Случ, Карпати і спогади Бульби-Боровця.
Знаменитості поділяться історіями подорожей і розкриють таємниці свого найкращого і найгіршого відпочинку автору рубрики Наталії Савенко. Подорожують усі, але не кожен відкриє завісу до декількох днів зі свого незабутнього відпочинку. Відомі рівняни застережуть туристів від підводних каменів та неприємних сюрпризів найпопулярніших курортів світу.

Найкраща відпустка
– Яким був найкращий відпочинок?
– Усі мої відпустки різнопланові, їх можна структурувати за періодами, захопленнями, мотивами. Якщо говорити про останню поїздку — то це був сплав на байдарках по річці Случ. Двадцять кілометрів щоденного сплаву. Ввечері – намети, багаття і пісні під гітару. Нещодавно подорожував Іспанією. Вразили творіння Гауді, та створений ще за життя Сальвадора Далі його власний музей у Фігейросі. А найулюбленіший відпочинок – це зима, гори і ЛИЖІ!!!. Якби мені запропонували: або всі відпустки у різні країни, або лише одна поїздка на гірськолижний курорт, – я вибрав би останнє.

– І найкращий готель, в якому ви зупинялись?
– Свого часу захоплення викликали турецькі готелі за системою “все включено”. Та чим більше відвідуєш різних місць чи то у відрядженнях, чи то у відпустці, тим частіше сприймаєш готель як місце для сну. Цінуєш зовсім інші речі. Мої пріоритети – активний та інтенсивний відпочинок, в основному – в чоловічих компаніях. Тому можу щиро радіти спальнику в наметі, чистому ліжку в сільській садибі, номера зі зручностями в звичайному санаторії.

– Що потрібно для ідеального відпочинку?
– Компанія, в якій можна бути собою. Шуткувати, обговорювати ті чи інші події, не оглядаючись – хто та що подумає, чи як сприйметься твоя фраза. А найбільш вдалим вважаю відпочинок, коли ловлю себе на думці, що вже ні про що стороннє не думаю, тільки про гори, байдарки чи лижі.



– Що ви завжди берете з собою?
– Книгу, журнал “Men's Health”. Подорожуючи по Іспанії, тихими довгими вечорами залюбки читав спогади Бульби-Боровця “Армія без держави”. Читаю я поволі, адже для того, щоб вникнути в зміст, в кожне слово, в думку автора, зробити певні висновки й переосмислення, не потрібно поспішати. Тому одне й те саме видання можу возити з собою із поїздки в поїздку.
Обов'язково беру спортивний одяг. Не уявляю свого життя без щоденної пробіжки і плавання в басейні.



– Яка ваша найкраща порада для подорожувальників?
– Хто хоче пізнати світ, той повинен вчити мову. Коли ти не можеш пояснити, щось замовити чи запитати дорогу, відчуваєш певну “ущербність”. Поставив собі за мету з вересня поновити заняття з німецької мови. А ще — посміхатись. Посміхатись з середини для випромінювання позитиву. Ділитись радістю.



– Куди хочете поїхати далі?
– Перше в планах – піший похід з наметами по наших українських Карпатах. Майнула думка відвідати байкерський зліт у Севастополі, традиційно він проходить у середині липня, і збирає велику кількість учасників. Є мрія колись поїхати трейлером по Європі, зупиняючись у кемпінгах. Самим скласти туристичний маршрут – на щастя, у всіх європейських країнах розвинута інфраструктура для подорожуючих у будиночках на колесах. Хочу поїхати в Грузію, пізнати цю загадкову для мене країну. Поспілкуватись і зрозуміти людей, які причетні до тих змін, що відбуваються в Грузії. Для пізнання себе, свого місця в житті, переосмислення цінностей хотів би піднятись на Кіліманджаро – це місце навіює певні філософські думки.

Стихійні лиха
– Якою була ваша найгірша подорож?
– Під час сплаву по річці Случ потрапили під страшенну грозу. Дощ, град та блискавка, що вдарила у місце за сто метрів від нас. У цей час я і ще двоє товаришів говорили по мобільних телефонах. Зізнаюсь, після побаченого всі вимкнули телефони, згадавши випадок на Рівненщині, що приголомшив усіх. Коли ще раз блискавка дугою ввійшла в землю неподалік від нашого табору, прибігли місцеві жителі – пересвідчитись, чи ми живі.



– Найгірший досвід відпустки?
– Всім завжди раджу не залежати від думки інших у прийнятті рішень. Сам наступив на ці граблі. Дружина переконала, що потрібно їхати у відпустку в Туреччину, хоча я не прихильник пасивно-пляжного перебування в готелі. Прилетівши в Анталію, ми потрапили у сорокаградусну спеку. То був такий дискомфорт: сховатись від сонця і задухи можна було лише в приміщенні. Та відпустка однозначно не відповідала очікуванням.

– Найбільша помилка у пакуванні валізи чи неприємна історія, пов'язана з багажем?
– Під час поїздки до Пекіна. Я був у складі делегації від Рівненської області до Китаю. Поважні люди набрали з собою стільки харчів, що нас ледь пропустили в Бориспольському аеропорту. Та коли ми прилетіли в Пекін, місцеві митники забрали все. Залишились тільки три трилітрові банки закрученого вареного сала. І хоча в Китаї ніде було купити хліба, національний продукт додому вже ніхто не повіз.

– Чого б ви хотіли уникнути під час відпустки?
– Розчарування, форс-мажорів. Хвороби – це така річ, яка дійсно може завадити, особливо на зимовому відпочинку. Але найстрашніше, коли хворіють діти. Ти далеко, приходить звісточка з дому, що в дитини температура, охоплює розпач. Хочеться притулити свою рідну кровиночку, забрати всі недуги собі, аби тільки діточки були здорові.

– Які найбільш неприємні відчуття після подорожі?
– Коли знаходжусь за кордоном, відчуваю жаль і легкий сум. Жаль за нас, за неусміхнені обличчя, за втрачені можливості, за незбудовану і нерозвинену країну. Хоча все ще попереду.

СПЕЦІАЛІСТ ТРЕВЕЛ
ваш турагент по Єгипту, Iзраїлю
тел. 46-02-09
м.Рівне, вул. Г.Мазепи, 4а/6а, оф.210
specialist.rv.ua






На правах реклами