Ми у Facebook
12.07.2011, 11:35

Прокурор Рівненщини: "Наїздів" міліціонерів на бізнесменів стало менше

Діяльність правоохоронних органів на Рівненщині значно покращилась, зауважив прокурор Рівненщини Василь Присяжнюк. За його словами, це одне з досягнень прокуратури у 2011 році.

— Якщо ви помітили, то останнім часом "наїздів" на бізнес стало менше, прокуратура їх не пресує, податкова теж, — добрим спокійним тоном розповів на прес-конференції 8 липня очільник обласної прокуратури Василь Присяжнюк. — Словом, міліція займається тією роботою, якою має.
За словами прокурора, за звинувачення у корупції затримано 23 особи, тоді як торік лише п’ять. Цьоріч 9 скоєних злочинів у цій сфері мають ознаки діяльності організованої злочинної групи.

У той же час прокуратура області активізувала й правозахисну діяльність. Принаймні, цьогоріч порушено вже 218 кримінальних справ, а 2000 посадових осіб притягнуто до відповідальності.

— Особливо прискіпливо ми ставимось до порушень з боку різноманітних контролюючих органів. Адже вони мають попереджати зловживання, а не самі їх чинити, — наголосив прокурор. — За підсумком розглянутих справ нам вдалось повернути 86 мільйонів гривень, 37 із них — до державного бюджету.





На правах реклами