Ми у Facebook
12.07.2011, 16:31

Система електронного вступу від Табачника спрямовувала абітурієнтів не в ті вузи

Запровадження системи "Електронний вступ", яке відбулося кілька тижнів тому, зіткнулося з численними проблемами.
Про це повідомляє інтернет-видання watcher.com.ua.

Проект був широко розрекламований міністром освіти Дмитром Табачником. Минулого тижня на брифінгу в Кабміні він заявив, що Україна стала першою країною на території СНД, яка запровадила подібну систему. Окрім того, на думку Табачника, можливість електронного подання документів у ВНЗ є "вимогою часу".

"Електронний вступ" дозволяє абітурієнтам надсилати документи для вступу в приймальні комісії університетів через інтернет, заощаджуючи, таким чином, час вступників і працівників комісій.

Незважаючи на позитивні наміри Міністерства освіти, система електронного вступу зіткнулася з проблемами.

Зокрема, через технічні неполадки систему не змогли використати в Херсонській області: за словами секретаря Херсонського аграрного університету, з початку вступу жоден абітурієнт не зареєструвався в системі. Його слова підтверджує опитування від громадського руху "Опора": жоден вступник у регіоні так і не зміг подати документи через інтернет.

Серед головних проблем системи "Електронний вступ" – постійні збої в роботі серверів, відмова в реєстрації на сайтах osvita.com i vstup.info, плутанина в документах. Наприклад, спостерігалися випадки, коли система спрямовувала документи людини не в той виш, який вона обрала, а в довільний. Вступники скаржилися також на те, що сайт "втрачав" їхні документи або плутав дані.

7 липня віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко звернувся до Віктора Януковича з проханням створити комісію для перевірки процесу вступу та звернути увагу на "критичну ситуацію" з електронною системою від Міносвіти.






На правах реклами