Ми у Facebook
14.07.2011, 09:22

На Рівненщині віруючі батьки не хотіли лікувати дітей

Недбалість або релігійні мотиви батьків на Рівненщині призводять до виникнення у дітей важких хвороб. Як повідомив старший оперуповноважений відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Рівненській області Сергій Мазурок, в одній із сімей на Рокитнівщині дитину на лікування забирали силою.
Як повідомив міліціонер, випадки недбальства з боку батьків призводять до важких наслідків та хвороб. Наприклад, в одній з багатодітних сімей Володимирецького району недогляд батьків спричинив розвиток у маленької дитини важкої форми пневмонії.

— Батьки навіть не збирались звертатись до лікаря. Зробили б це вони раніше – дитині не довелося би боротися із запущеною хворобою, — розповів 13 липня на прес-конференції Сергій Мазурок. — Цього можна було б уникнути. Ми змушені були порушити проти батьків кримінальну справу за недогляд.

За словами оперативника, в іншій сім'ї у Рокитнівському районі дитину довелося вилучати з прокурором. Трирічний малюк здобув гостре захворювання органів дихання, а батьки принципово не звертались до лікарів. Свій вчинок мотивували відсутністю коштів та релігійними міркуваннями, мовляв, вищі сили самі мають вирішувати. Втім, після завершення лікування дитину повернули до родини, адже батьки не були позбавлені батьківських прав.





На правах реклами