Ми у Facebook
14.07.2011, 11:01

У Рівненській області дітям продають більше алкоголю та сигарет

На Рівненщині зросла кількість фактів продажу неповнолітнім алкоголю та тютюнових виробів. Цьогоріч міліціонери оштрафували 145 продавців магазинів. Проте власників магазинів не лякають навіть штрафи.
Як розповів на прес-конференції старший оперуповноважений відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Рівненській області Сергій Мазурок, відповідно до закону продавці магазинів не мають права продавати неповнолітнім навіть пиво, за винятком безалкогольного.

— Цьогоріч наклали на продавців 145 штрафів, — наголосив Серій Мазурок. — Кожен штраф за таке правопорушення — від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 500 до 1700 гривень. Для найманого працівника це не маленька сума. Не розумію, навіщо вони ризикують, адже з однієї пачки цигарок чи пляшки прибуток невеликий.

У кожному такому випадку правоохоронці здійснюють до органів місцевого самоврядування подання на позбавлення підприємців ліцензії на продаж алкоголю. Проте успіхів тут небагато.

— Справа в тому, що суму штрафу продавцю-порушнику визначає та ж адміністративна комісія, що й видає ліцензії та встановлює режими роботи таких закладів. Тому порушники отримують зазвичай мінімальний штраф. А ще органи місцевого самоврядування не хочуть відбирати ліцензії у порушників, адже розуміють, що кожна ліцензія – це надходження до бюджету. А їх, наприклад, у сільській місцевості, не так уже й багато, — резюмував міліціонер.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ