Ми у Facebook
14.07.2011, 13:06

На Рівненщині чоловіки зароблять майже на третину більше, ніж жінки

Серед населення Рівненщини працюючих жінок і чоловіків майже порівну.

Як повідомила начальник управління статистики праці головного управління статистики в Рівненській області Лариса Мельник, середня номінальна заробітна плата працівника на підприємствах, установах та в організаціях з кількістю більше 10 осіб торік становила 1960 грн. А за січень-травень цього року становила 2039 грн. Загальна кількість працюючих складає 214 тисяч осіб.

У Рівненській області найбільше працює людей середнього віку.
— Це жінки у віці 35-49 років, чоловіки — 35-54 роки. Саме вони становили більше половини найманих працівників, — розповідає пані Лариса. — До речі, важливо й те, що ці наймані працівники мають достатній досвід, навички та високу працездатність.

Жінок найбільше працює у готелях та ресторанах, у сфері охорони здоров’я та надання соціальної допомоги, освіти. А також у сфері культури та спорту, відпочинку та розваг. Чоловіки традиційно працюють у сфері лісового господарства, будівництва.

Серед промислових видів діяльності — добувна промисловість, виробництво та розподілення електроенергії, газу та води.
Цікаво й те, що чоловіки переважно працюють на керівних посадах, а жінки — службовцями та технічним персоналом. Це відповідно і впливає на заробітки краян. Відтак, за підрахунками статистів, середня заробітна плата чоловіків в економіці області на 28 відсотків перевищує заробітну плану жінок. Така ситуація у більшості видів економічної діяльності.

— До того ж торік розмір середньої зарплати жінок і чоловіків, які працюють на підприємствах добувної промисловості, відрізнявся на 36,4 відсотка, або 950 грн, виробництва та розподілення електроенергії, газу та води — 30,5 відсотка, або 1404 грн.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ