Ми у Facebook
15.07.2011, 18:30

Суд визнав результати візової лотереї "Грін кард - 2012" недійсними

У візовій лотереї перемогли тисячі людей, але у травні результати скасували. Ображені конкурсанти подали до суду на Держдепартаменту США, але у задоволенні позову їм відмовили.
Вашингтонський суд оприлюднив рішення у справі "Ілля Смирнов проти Гілларі Клінтон". Державний департамент США переміг у візовому скандалі з отриманням "грін кард". Це - право на роботу в Сполучених Штатах.

22 тисячі охочих отримати "зелену карту" були переможцями лише два тижні. Держдепартамент США анулював результати розіграшу через комп'ютерну помилку.

Заради цього "зірково-смугастого" прапора деякі переможці лотереї вже продали квартири, машини, звільнилися з роботи. Але їхні рожеві мрії перекреслив збій у програмі. Більшість переможців - 90 відсотків - були серед заявок, що надійшли у перші два дні.

Результати були недійсними через те, що вони не відображали справедливий і випадковий вибір учасників, як того вимагає законодавство США.

Такого ж висновку дійшла й американська Феміда. Єгор Ємєльянов, один із переможців візової лотереї, показує рішення суду. У задоволенні позову відмовили. Єгор та решта потерпілих хотіли, щоб суд заборонив проведення нової лотереї і врахував їхні інтереси як переможців. Цього не сталося, втім Єгор не збирається далі судитися з Держдепартаментом США.

- Тут зовсім немає причин оскаржувати або ставити під питання кваліфікацію. Тому що рішення ухвалене федеральним суддею Джексон. Вона досвідчена людина і, я думаю, ми навіть не подаватимемо апеляцію, - розповів переможець візової лотереї-2012 Єгор Ємєльянов.

У самому Держдепартаменті США ситуацію не коментують і готуються до нового розіграшу. Результати повідомлять сьогодні. На 50 тисяч "грін кард" претендують 19 мільйонів людей. Потерпілі ж від попереднього розіграшу об'єдналися у соціальній мережі в Інтернеті під назвою "22 тисячі сліз".

За матеріалми: podrobnosti.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ