Ми у Facebook
19.07.2011, 09:27

ТСОУ боїться закупляти мотоцикли для спідвейної секції у Рівному

Зависла в повітрі ідея створення у Рівному спідвейної дитячої секції. На початку року обласна рада виділила на це 200 тисяч гривень. А чиновники з ТСОУ і досі не знайшли можливості придбати для секції спідвейні мотоцикли.

Втретє за рік депутати Рівненської обласної ради розглядають питання про створення у Рівному дитячої секції зі спідвею. Попередньо у квітні депутати вже виділи з бюджету на створення секції 202 тисяч гривень. За рахунок цього планували закупити чотири мотоцикли, запчастини та екіпірування.

— Коли дійшло до справи, з'ясувалося, що придбанню певні перепони спричинює Бюджетний кодекс, — розповів на засіданні постійної комісії з питань бюджету і фінансів начальник обласного відділу з питань фізичної культури та спорту Володимир Гуділін. — Виявляться, для придбання чотирьох мотоциклів необхідно проводити тендер і створювати тендерну комісію з чотирьох людей. А їх в апараті "Товариства сприяння обороні України" працює лише двоє. Тому вони бояться брати на себе відповідальність і вирішили піти іншим шляхом – придбати два мотоцикли на суму 63 тисяч гривень. Для цього тендер не потрібен, ще частину витратити на поточні статті.

— Що ж за ці гроші можна придбати? Це ж знущання, їх для тренування необхідно щонайменше чотири, — обурився депутат облради Віктор Кривун. — Я скільки хотів зустрітися з представниками товариства – так їх неможливо знайти. У мене друг зі спідвейного клубу з міста Червонограда готовий допомогти. Каже, завезе мотоцикли з Польщі, розмитнить, а ми в них придбаємо. З усіма документами… То в чому проблема?

— Треба, мабуть повідомити всім, що ТСОУ неспроможне використати виділені кошти за призначенням і зняти цю статтю витрат. Може, тоді зворушаться, - підтримав колегу Петро Дубас.

Зрештою депутати вирішили зібрати засідання ініціативної групи перед сесією і вирішити долю спідвейної секції.





На правах реклами