Ми у Facebook
21.07.2011, 08:31

На Рівненщині агрофірми будують сучасні механізовані комплекси [+Фото]

Керівництво Рівненщини всіляко сприяє комплексним агропідприємствам. Чимало сільгосппідприємств тепер не тільки займаються рослинництвом, а й будують сучасні господарства за європейським зразком. А корів для відродження тваринництва купують у Німеччині.
За словами першого заступника голови Рівненської ОДА Анатолія Юхименка, влада області всіляко сприяє господарствам, які господарюють комплексно. Тобто пропорційно розвивають і рослинництво, і тваринництво.



— Маємо в області чимало підприємств, які лише експлуатують землю. А саме їхня техніка з'являється на полях лише під час посіву чи збору врожаю, — зауважив Анатолій Юхименко. — Вони нічого не вкладають у розвиток села, лише виснажують ґрунти.

Докорінно змінюється ситуація на Млинівщині.



Тут господарства не тільки вирощують різноманітні культури, а й розпочали масштабну кампанію з відновлення ґрунтів. Зокрема, вносять крейдяне борошно для зменшення кислотності ґрунтів, які тривалий час не оброблялись.



Сільськогосподарське підприємство "Агро-Експрес-Сервіс" обробляє понад 28 тисяч гектарів землі у трьох районах Рівненщини.
Вся техніка підприємства зосереджена у восьми базових господарств.



Тут збудували найсучасніші комплекси для утримання та ремонту техніки.

— Вже невдовзі завершимо роботи з облаштування усіх комплексів, тож техніка зберігатиметься та проходитиме обслуговування безпосередньо у кожному селі, — розповів під час прес-туру журналістів на Млинівщину директор "Агро-Експрес-Сервіс" Сергій Костючко. — Всі умови забезпечені не тільки для техніки, а й для працівників. Тут обладнано їдальню, душові кімнати, кімнати для відпочинку і навіть спортивний зал.



Зараз у нас працює майже 500 робітників, середня заробітна плата у нас майже 4,2 тисяч гривень. Тому черги охочих працювати у нас розписані на два роки вперед.



Суттєво збільшиться кількість робітників у господарстві після розширення — керівники фірми планують розвивати тваринництво. У кожному з восьми господарств з'являться по 1000 племінних корів. Їх планують закупити в Німеччині.







На правах реклами