Ми у Facebook
25.07.2011, 11:54

Виготовив фальшиві долари, щоб придбати у Рівному мотоцикл своєї мрії

20-річний Олексій власноруч виготовив на звичайному принтері фальшиві долари США, аби придбати у Рівному мотоцикл "Хонда". Але на заваді його планам стали міліціонери.
Студент одного з вишів Донецька вирішив провести експеримент з виготовлення та реалізації власноруч надрукованих фальшивих купюр. Обрав долари США – стабільну валюту на світовому ринку. Юнак через мережу Інтернет знайшов пропозицію з Рівного про продаж мотоцикла його мрії. Туди й вирушив.

Уродженець Волині, здавалося б, дуже добре все продумав і спланував для придбання двоколісного друга. За допомогою двох мобільних телефонів домовився з власником про зустріч та остаточний розрахунок. Спочатку всі перемовини Олексій вів з одного мобільного, а потім, вимкнувши його, домовився про зустріч з іншого. Та при розрахунку за "Хонду" виник конфлікт.

35–річний рівнянин Олександр засумнівався у справжності валюти. Усі 32 стодоларові купюри були з явними ознаками підробки. І відмовився від угоди. Спантеличений хлопець, отримавши відкоша, подався геть, а власник мотоцикла відразу набрав 102, і, як виявилося згодом, недаремно.

- О 17.30 нам з чергової частини Рівненського МВ надійшло повідомлення, про те, що в районі пивзаводу невідомий чоловік намагався розрахуватись підробленими доларами США за мотоцикл "Хонда" в сумі 3 200, - розповідає інспектор роти патрульної служби прапорщик міліції Віталій Дацюк. – Ми з напарником, старшим сержантом міліції Іваном Дейнегою, саме патрулювали на службовому автомобілі район пивзаводу, де сталася ця пригода. Скерувавши авто до місця скоєння злочину, почали "прочісувати" прилеглі до нього вулиці: П. Могили, Гарна, Чернишова...

Вже за п’ятнадцять хвилин співробітники міліції помітили в кущах невідому особу чоловічої статі, який намагався заховатись від оточуючих. Помітивши міліціянтів, хлопець кинувся навтьоки. Він підбіг до авто "Сітроен-Берінго", яке стояло поруч, та намагався втекти від переслідування. Як з’ясувалося пізніше, автомобіль належав його друзям, які за викликом останнього прибули до Рівного аби забрати фальшивомонетника разом з мотоциклом до Луцька. Та не судилося, бо співробітники міліції хутко наділи кайданки на 20-річного волинянина.

При обшуку підозрюваного у виготовленні фальшивих доларів Олексія працівники міліції виявили та вилучили 43 стодоларові купюри з ознаками підробки, які відразу були направлені до науково-дослідного кримінального центру при УМВС на дослідження, а сам підозрюваний поміщений в ІТТ Рівненського МВ УМВС. Відносно Олексія порушена кримінальна справа за частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Вже наступного ранку начальник Рівненського УМВС, полковник міліції Василь Лазутко вручив відважним правоохоронцям - прапорщику міліції Віталію Дацюку та сержантові міліції Іванові Дайнезі - грошові винагороди за розкриття злочину за гарячими слідами. Вдячні міліціонери дали обіцянку керманичу міліції Рівненщини, що й надалі докладатимуть максимум зусиль, аби з честю виконувати свій професійний обов’язок на благо держави та людей в цілому.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ