Ми у Facebook
25.07.2011, 16:36

Брейвік три місяці виготовляв вибухівку, що спрацювала в Осло [+Відео]

Фото tsn.ua

Упродовж трьох місяців норвезький терорист Андерс Брейвік ретельно подрібнював і змішував мінеральні речовини, аспірин та інші інгредієнти, необхідні для виготовлення вибухівки.
Норвежець Андерс Брейвік, який зізнався в організації вибуху в Осло і стрілянини на острові Утойя, самостійно виготовляв вибухівку.

Протягом трьох місяців він ретельно подрібнював і змішував мінеральні речовини, аспірин та інші інгредієнти, необхідні для виготовлення вибухівки. Робота велася на віддаленій фермі. Потім Брейвік завантажив вибухівку в орендовану машину і пригнав її в Осло.



Після того, як бомба спрацювала, організатор теракту вирушив на острів Утойя, що розташований в 45 кілометрах від норвезької столиці. Він був одягнений як поліцейський і озброєний кількома видами зброї. За словами медиків, які оглянули потерпілих з острова, Брейвік використовував експансивні кулі, які завдають жертві максимальної шкоди.

Подвійний теракт стався у Норвегії 22 липня, його жертвами стали 93 людини. Спочатку прогримів вибух біля комплексу урядових будівель у центрі Осло, де знаходиться канцелярія прем'єр-міністра, а через кілька годин чоловік у поліцейській формі відкрив стрілянину в молодіжному таборі правлячої Норвезької робочої партії на острові Утойя неподалік норвезької столиці.

Влада затримала підозрюваного у стрілянині на острові - 32-річного етнічного норвежця Андерса Брейвіка - і заявила про його зв'язок з вибухом у центрі столиці. У суботу поліція визнала, що саме Брейвіка підозрює у скоєнні обох злочинів.

За законами Норвегії, Брейвіку загрожує максимум 21 рік позбавлення волі.

Раніше ЗМІ повідомили, що Брейвік виношував план терористичних атак 9 років. Незадовго до подій 22 липня, норвежець опублікував в інтернеті "Декларацію незалежності Європи" власного авторства.

Джерело: ТСН





На правах реклами