Ми у Facebook
27.07.2011, 13:37

Цьогоріч збільшилася кількість охочих вступити у ВНЗ Рівненщини

Незважаючи на те, що цьогоріч кількість випускників шкіл менша, ніж торік, кількість охочих вступити у вищі навчальні заклади Рівненської області, навпаки зросла.
Як повідомила головний спеціаліст управління освіти та науки РОДА Майя Андрєєва, абітурієнти досить активно подають заяви на вступ до вищих навчальних закладів.

- У вищі навчальні заклади на вступ подали понад 26,5 тисячі заяв, а це на 10 відсотків більше, ніж за аналогічний період того року, - розповідає Майя Андрєєва. - Найбільше заяв подають в РДГУ, НУВГП, НУ "Острозька академія".

Майбутніх студентів традиційно приваблюють такі спеціальності, як економіка, правознавство, країнознавство, історія, психологія. У Рівненському медичному коледжі - лікувальна справа, фармація. У РДГУ найбільше вступають випусники з північних районів області, а географія абітурієнтів у НУ "Острозька академія" - всеукраїнська. Чимало з них - медалісти, призери всеукраїнських олімпіад і ті, хто отримав найвищі бали під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

До речі, цьогоріч побільшало абітурієнтів і в коледжах та технікумах.
- У закладах I-II рівня акредитації прийом документів закінчено. Із 23 липня розпочалися вступні випробування і консультації. Разом з тим розпочалися вступні випробування для випускників минулих років, - веде далі Майя Андрєєва.

А 1 серпня у вищих навчальних закладах III-IV рівня акредитації можна буде дізнатися рейтингові списки рекомедованих до зарахування на денну форму за державним замовленням. Нагадаємо, що державне замовлення є у всіх вищих навчальних закладах державної та комунальної форми власності. Його зменшено в середньому на 8,4 відсотка.

Загалом же на Рівненщині 20 вищих навчальних закладів 1-2 рівня акредитації і 14 вищих навчальних закладів 3-4 рівня акредитації.





На правах реклами