Ми у Facebook
29.07.2011, 09:02

У Вінницькій області до ВНЗ вступає 80-річний абітурієнт

Найстаршому абітурієнту Чернятинського коледжу Вінницького національного аграрного університету вже виповнилося вісімдесят років.
Дідусь із Одеської області подав документи на спеціальність "Бджільництво". Незважаючи на вік, продовжує працювати пасічником. Щоправда, вже доглядає тільки власну пасіку. Одного лише досвіду нині замало, потрібні знання. Раніше здобути їх не вдалося. Вирішив зробити це тепер. На здивування членів приймальної комісії зреагував відомою фразою: "Вчитися ніколи не пізно. Не дивіться на мій вік, ось вам медична довідка про те, що можу навчатися".

- Правила прийому не обмежують вік тих, хто має бажання заочно здобувати освіту, - каже директор коледжу Віталій Малюта. – Вступника з таким солідним багажем років за плечима у нас ще не було. Не сумніваюся, що зарахуємо його до числа студентів. Скласти іспити йому допоможе багатий досвід – і виробничий, і життєвий. Тільки б здоров'я не підвело. Чого ми йому щиро бажаємо. Бо без цього не вдасться "гризти граніт науки".

- Тим, хто закінчував школу до 2007 року, не обов'язково подавати сертифікат про зовнішнє незалежне оцінювання, - уточнює відповідальний секретар приймальної комісії коледжу Григорій Никонюк. - Таким дозволяється складати вступні іспити. Саме таке випробування чекає на нашого поважного абітурієнта. Добре, що в нього є атестат про середню освіту. За цей тривалий час документ можна було вже й не зберегти.





На правах реклами