Ми у Facebook
01.08.2011, 10:56

Зіркові подорожі рівнян: Володимир Рабінюк - про Париж

Головний “маркетолог” нашого міста Володимир Рабінюк заклик збудувати ринкову економіку на руїнах радянських п'ятирічок сприйняв буквально — і створив речовий ринок. Він охоче й позитивно ділиться враженнями про кориду, скарби Лувру та аромати Массандрівського парку.
Знаменитості поділяться історіями подорожей і розкриють таємниці свого найкращого і найгіршого відпочинку автору рубрики Наталії Савенко. Подорожують усі, але не кожен відкриє завісу до декількох днів зі свого незабутнього відпочинку. Відомі рівняни застережуть туристів від підводних каменів та неприємних сюрпризів найпопулярніших курортів світу.

Найкраща відпустка

— Яким був найкращий відпочинок?
— 1996 рік, перший виїзд у Європу. То був автобусний тур тривалістю 21 день. З Рівного вирушили 11 чоловік — сім'ї з дітьми, всі наші друзі. Ми були найвеселішою компанією в поїздці. Запам'ятались Іспанія, Франція, Італія. Чудових три дні у Парижі. Незабутній “Мулен Руж” у кварталі Пігаль, вічний Нотр-Дам де Парі, Лувр, Ейфелева вежа та Тріумфальна арка. Вже пізніше з дружиною спеціально поїхали в Париж, щоб пробути у Луврі два дні — адже галопом за тих декілька годин не можна повною мірою насолодитись безсмертними творіннями митців. В Іспанії вразила корида — справжня, емоційна, жива. У Барселоні довго гуляв уздовж причалу для яхт і мріяв: коли стану мільярдером, обов'язково куплю собі яхту.



— І найкращий готель, в якому ви зупинялись?
— П'ятнадцять років підряд їжджу в давно знайомий і всім відомий готель “Ялта Інтурист”. Особистий пляж, кращий дельфінарій, зручний басейн... А парк! Запах дерев сниться мені ще довго після відпочинку. Я просто закоханий у Крим. Куди б не приїхав, потрібно мінімум три дні, аби дізнатись: де що розташовано, де їсти, де плавати, де засмагати. А в Ялті — приїхав і з першого дня відпочиваєш. Усе давно знайоме, кожен закуток. Та й мою сім'ю всі добре знають. Зустрічають як добрих друзів.

— Що потрібно для ідеального відпочинку?
— Щоб ніхто не турбував. Ніяких проблем — сімейних, по роботі. Все інше неважливо, навіть погода. От останнього разу під час відпочинку в Ялті йшов дощ, море було холодне, а я все одно релаксував на всі сто. Я взагалі, як тільки перетинаю межі Рівного, відключаюсь від роботи. Хоча на відпочинок мені достатньо чотири-шість днів, на сьомий — відверто нудьгую. Відчуваю, що треба повертатись до активного життя.



— Що ви завжди берете з собою?
— Телефон. Завжди на зв'язку. Де б не був, обов'язково візьму слухавку. Але, разом з тим, привчив друзів, колег, родину телефонувати тільки в разі крайньої необхідності.

— Яка ваша найкраща порада для подорожувальників?
— Не думати про справи, про перешкоди на кордоні, про важку дорогу, затримки літаків. А повністю налаштуватись на відпочинок. Розуміти різницю й відділяти екскурсійні тури від пляжного відпочинку. Не розганятись, розмірено підходити до отримання задоволень.



— Куди хочете поїхати далі?
— Багато бачив, тому спокійно ставлюсь до подорожей. На день торгівлі традиційно виїжджаю в Шацьк усім колективом. Там нас чекають шашлики, пісні, феєрверки та багато розваг.

Стихійні лиха

— Якою була ваша найгірша подорож?
— Підкачала автівка декілька років тому. Приїхав забирати родину з Криму, а в дорозі почались "сюрпризи". В Ульянівці довелося викликати евакуатор, аби дістатись Києва, де професіонали полагодили горе-авто. У цілому, дорога з Криму зайняла три доби, хоча, зазвичай, доїжджаємо за чотирнадцять годин.

— Найгірший досвід відпустки?

— 1998 рік. Туреччина. Узбережжя Егейського моря. Так для мене починається фільм жахів. Ми потрапили у шалену спеку, +60, пісок — не ступити, ще й до того всього на території готелю потруїли мошку. З номера вийти не можна було. Більше в Туреччину — ні ногою. То був перший і останній раз.



— Найбільша помилка у пакуванні валізи чи неприємна історія, пов'язана з багажем?
— Почну з початку. Вирішили ми з друзями зустріти Новий рік у відкритому морі біля Гельсінкі. Зима, ожеледиця, злітні смуги обмерзають. Часто-густо відміняють рейси. Та, на щастя, фінські авіалінії без усіляких затримок доставили нас в обидва кінці. От ми вже в Борисполі, повернулись із суперпоїздки, а багажу всієї нашої компанії немає. Виявляється, цим рейсом з тренувань прилетіла збірна України з біатлону. Відповідно, аби завантажити все спортивне знаряддя, працівники гельсінського аеропорту викинули наші валізи. Свої речі ми отримали лише через два місяці.

— Чого ви хотіли б уникнути під час відпустки?
— Хамства з боку обслуговуючого персоналу. З однієї сторони, ти весь такий на позитиві, відпочиваєш і думаєш, що всі на тій самій хвилі. А часто-густо персонал клято працює і зривається на тобі через свої негаразди. Неприємних відчуттів не уникнути. Хочеться дружнього і шанобливого ставлення до себе.

— Які найбільш неприємні відчуття після подорожі?
— Хороші... У передостанній день відпочинку хочеться скоріше повернутись додому. В останній день — не вистачає ще дня-двох: доплавати, долежати в шезлонгу. А приїхавши в Рівне, хочу назад — у свій шезлонг.

СПЕЦІАЛІСТ ТРЕВЕЛ
ваш турагент по Іспанії та Греції
тел. 46-02-09
м.Рівне, вул. Г.Мазепи, 4а/6а, оф.210
specialist.rv.ua






На правах реклами