Ми у Facebook
02.08.2011, 08:38

У Раді заговорили про перенесення виборів на 2015 рік

Депутати також прогнозують, що прохідний бар'єр на наступних виборах буде встановлений на рівні 4%.
Чергові вибори до Верховної Ради можуть бути перенесені з 2012 на 2015 рік. Про це заявив народний депутат від Компартії Євген Царьков.

"У регіоналів зараз дуже падає рейтинг, і якщо так триватиме, то не виключено, що парламентські вибори пройдуть у 2015 році", — заявив він.

Народний депутат також спрогнозував, що прохідний бар'єр на наступних виборах буде встановлений на рівні 4%. "Хоча ми взагалі були за 1%, щоб багато нових сил пройшло до парламенту. Але влада навряд чи піде на це. Є норма Євросоюзу, що в країні з розвиненою демократією бар'єр має бути не більше 5%. Тому Януковича змусять опустити до 4%, які ми набираємо", — вважає Євген Царьков.

Зазначимо, раніше голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив про неможливість перенесення парламентських виборів на 2015 рік, у разі внесення змін до Конституції. У свою чергу представник Президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко також унеможливив перенесення виборів, нагадавши, що термін чергових виборів до парламенту чітко визначений діючою Конституцією.

Як відомо, чергові парламентські вибори заплановані на останню неділю жовтня 2012 року.





На правах реклами