Ми у Facebook
04.08.2011, 15:46

Азаров залишить українців без здорових зубів

Разом із презервативами, підгузками й дитячими сосками під удар ПДВ потрапило і стоматологічне обладнання.
Із понеділка набула чинності постанова Кабінету Міністрів №785 від 9 червня 2011 року, якою було затверджено новий перелік виробів медичного призначення, поставка яких звільняється від оподаткування податком на додану вартість.

Крім презервативів, дитячих підгузків і сосок в оновлений список не потрапив, а значить неминуче подорожчає і цілий ряд виробів, які використовуються в стоматологічній практиці.

Зокрема, з понеділка обкладаються ПДВ операції з поставки стоматологічних матеріалів за пломбування зубів, суміші для отримання зубних зліпків, бормашини та інструменти, що використовуються в них, інше стоматологічне обладнання.

Презервативи та "памперси" подорожчають на третину

Як стає зрозуміло з постанови, вона прийнята відповідно до Податкового кодексу. Проте в Кодексі вказується, що перелік операцій, звільнених від ПДВ, затверджує Кабмін. Таким чином, рішення про виключення або включення тієї або іншої позиції в переліку залежить цілком від уряду.

Нагадаємо, що майбутнє подорожчання презервативів, у зв'язку зі скасуванням пільги з оподаткування, Фонд Олени Пінчук "АНТИСНІД" оцінює в 20-25%.





На правах реклами