Ми у Facebook
07.08.2011, 10:50

Незаконні шлагбауми у Рівному забиратимуть уночі?

Чи не кожен водій у Рівному натикався на шлагбаум, який перегородив ту чи іншу вулицю, в’їзд у двір чи під’їзд до якогось будинку. Більшість із них встановлені без жодного дозволу. А от демонтувати такі шлагбауми — проблема.
Шлагбаум неподалік новобудов на вулиці Котляревського у Рівному, який унеможливив проїзд вулицею, викликав невдоволення рівнян. Люди поскаржилися міським депутатам. Мовляв, на цій вулиці розташовується станція швидкої медичної допомоги, водії якої завжди обирають короткі маршрути. Встановлений же шлагбаум перекрив короткий шлях до багатьох будинків. Об’їжджати тепер вимушені не тільки мешканці, а й медики, рятувальники та інші служби. Хто дозволив встановити цей шлагбаум — поцікавився депутат Олександр Курсик. Втім, довго чекати відповіді йому не довелося.

— Ніхто дозволу на це не давав, — одразу відповів міський голова Рівного Володимир Хомко. Але коли депутат запропонував його демонтувати, міський голова лише розвів руками:
— У місті налічується 30 таких шлагбаумів, які ніхто не дозволяв. До них же відноситься і той, що біля обласного краєзнавчого музею, на вулиці Юліуса Фучика. І зазвичай половина мешканців вулиці підтримує знесення шлагбаума, а друга половина ледь не керосином себе обливає, щоб його залишити. І так щоразу. Я б і сам радий їх позбутися. От на вулиці Київській жінка самовільно замурувала прохід між будинками. На неї поскаржилися. Прийшли розмуровувати, а вона кип’ятком працівників з балкона поливала.

— То давайте ми їх самі демонтуємо, і серед ночі, щоб ніхто не бачив, — запропонував Олександр Курсик. Депутати розсміялися, а от що робити із самовільними шлагбаумами - так і не вирішили.





На правах реклами