Ми у Facebook
09.08.2011, 12:02

Хто живе у “театральному” гуртожитку у Рівному?

Кімнати у гуртожитку, який знаходиться на балансі Обласного академічного українського музично-драматичного театру, дозволили приватизувати. Подейкують, що це спосіб захистити будівлю від зносу, а людей — від виселення.
Приватизувати кімнати у гуртожитку, що на балансі Рівненського музично-драматичного театру, дозволила обласна рада. У гуртожитку, який знаходиться на вул. Сагайдачного, 2А у Рівному, мешкають актори та працівники театру. Вони мають право на приватизацію цього житла.

— Але також там мають кімнати люди, які до драмтеатру не мають жодного відношення, вони там не живуть, а здають кімнати в оренду. Там навіть прописані не працівники театру, — наголосила заступник начальника обласного управління культури та туризму Світлана Хомяк.

— У тому під’їзді, де я живу, проживають лише працівники театру, — розповів заслужений артист України, артист Рівненського драмтеатру Андрій Куделя. — Хто живе у другому під’їзді — не знаю. Чув, що ніби там здають кімнати, але особливо тим ніколи не цікавився. Можливість приватизувати кімнати, у яких живемо вже не один рік, дозволить мати власне житло. Окрім того, скільки я працюю в театрі, а це 18 років, стільки йде мова про знос цього гуртожитку й переселення нас у якийсь інший. Цілком зрозуміло, що хочуть забрати цю сіру споруду у центрі міста. А так це буде наше житло, то ж його не знесуть.

Що і де будують у Рівному [+Фото]

Розбиратиметься у ситуації буде спеціально створена робоча група, до якої увійдуть також і депутати облради. Планується, що вона вивчить ситуацію та слідкуватиме за процесом приватизації кімнат. До того ж очікується, що усіх непричетних до театру з гуртожитку виселять. Натомість кімнати займуть працівники закладу.





На правах реклами