Ми у Facebook
16.08.2011, 16:37

Проїзд у рівненських тролейбусах подорожчає

Вартість проїзду у рівненських тролейбусах може зрости. Із першого жовтня ціну на квиток у рогатому транспорті підвищать на 25 копійок.
Возити пасажирів не за гривню, а за 1,25 гривні підприємство змушують збитки.

За словами директора КП “Рівнеелектроавтотранс” Степана Загинея, за минулий рік збитки тролейбусників становили 4 мільйони гривень, а за половину цього року — півтора мільйона. Більше половини пасажирів, які користуються послугами електротранспорту, — пільговики. Але компенсація держави за кожного такого пасажира становить лише 57 копійок, що в сумі й склалося у 500 тисяч боргу перед підприємством.

Рівне купить іще два тролейбуси

— Окрім того зросла вартість електроенергії та запасних частин до транспорту. Тому ми вимушені йти на підвищення ціни, — зауважує Степан Загиней. — У планах було зробити це іще минулого року, але нам вдалося протриматися ще цей рік. Але тепер відкладати не можемо.

У Рівному з’являться тролейбуси-гібриди

Нагадаємо, минулого року вартість проїзду у рівненських тролейбусах мала зрости тричі: з 1 травня з 80 копійок до 1 гривні, з 1 серпня — до 1,25 гривні, і, нарешті, з 1 листопада — до 1,50 гривні. Втім, на першому етапі підвищення ціна квитка тоді так і зупинилась.





На правах реклами