Ми у Facebook
16.08.2011, 17:19

За відмову передати даiшникові права можна "сісти" на 15 діб

Даішникам не подобається норма закону, яка дозволяє водіям не передавати посвідчення водія у руки інспектора.
Після набуття чинності закону про скасування техогляду у даішників і водіїв виникла дилема з трактуванням тієї частини документа, в якій ідеться про пред'явлення на вимогу інспектора ДАІ посвідчення водія.

Так, у законі є формулювання, що водій повинен водійське посвідчення "пред'явити для перевірки" на вимогу інспектора ДАІ. Тобто не передати, як це було раніше, а саме пред'явити, тобто, показати у своїх руках, пише "Сегодня".

Після скасування техогляду справність авто перевірятимуть прямо на трасі

У ДАІ однозначно не можуть сказати, як тепер слід поступати водіям. "Колізія однозначно є, і ми тепер намагаємося усунути її, змінивши текст на "передати для перевірки", — розповів начальник відділу нормативно-правового забезпечення УДАІ Василь Брянцев.

Проте якщо співробітник ДАІ вимагає передати документи (наприклад, підозрює підробку), то потрібно виконати його вимоги. Інакше інспектор має право доправити вас у найближчий райвідділ міліції. А там можуть дати до 15 діб арешту за непокору, запевняють у ДАІ.

Юристи зі свого боку вважають, що водій у будь-якому випадку має право посилатися на новий закон і не передавати документи даішникові.

Нагадаємо, закон, що передбачає скасування обов'язкового техогляду для приватних легкових автомобілів, мотоциклів і мопедів, набув чинності 13 серпня. Ініціатором скасування техогляду був Президент Віктор Янукович.

Джерело: ТСН.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ