Ми у Facebook
17.08.2011, 10:16

З рівненського товариства стягнули заборгованість у 200 тисяч гривень лізингових платежів

В умовах сьогодення не в кожного підприємства вистачає коштів купити обладнання для здійснення господарської чи іншої діяльності. Вихід – придбати актив у лізинг. Згідно з умовами укладеного договору, лізингоодержувач зобов’язується своєчасно сплачувати лізинговій компанії всі передбачені платежі, адже у міру їх сплати остання повертає кредитору (банку) надане фінансування.
Однак, як зустрічається у практиці, часто недобросовісні підприємці повертати борги не поспішають, чим порушують свої зобов’язання. Наявність економічних порушень чи інших державних інтересів внаслідок протиправних дій є підставою для вжиття органами прокуратури цивільно-правових заходів.

Так, за позовом прокуратури м.Рівне в інтересах держави господарський суд Рівненської області 9 серпня 2011 року стягнув з одного із товариств з обмеженою відповідальністю заборгованість із сплати лізингових платежів на загальну суму 200 тисяч гривень.

Перевіркою встановлено, що відповідач отримав у 2009 році сільськогосподарську техніку за кошти Державного лізингового фонду, натомість взяті на себе зобов'язання щодо повернення лізингових платежів у розмірі та в строки, передбачені укладеним з Національною акціонерною компанією "Украгролізинг" договором, не виконав, що і стало підставою для пред’явлення прокурором позову.


Про це повідомила прес-служба прокуратури області.





На правах реклами