Ми у Facebook
23.08.2011, 14:17

Чому Харків вчитиметься у Рівненщини?

Виростили на Рівненщині, а продали на Харківщині. Таку райдужну перспективу для фермерів вималювала обласна влада. Не менше цікавинок приготували й фахівцям у інших галузях. Щоправда поки що все на стадії планів та розробок.
Спільні сільськогосподарські ярмарки, обмін туристичними та лікувальними базами, а також досвідом та навіть спеціалістами — усе це у планах майбутньої співпраці між Рівненською та Харківською областями. Відповідну угоду нещодавно підписали голова обласних ради Юрій Кічатий та Сергій Чернов.

- Із Харківщиною ми маємо чимало точок перетину інтересів, саме тому сподіваємося на активну співпрацю. Зокрема нас дуже цікавить їх досвід у галузі енергозбереження, який дозволяє значно збільшити рівень проплат за послуги, та нововведення у соціальній сфері. Також Харківщина стала однією з областей, в яких проходитиме експеримент по впровадженню так званих медичних округів. А їх, впевнений, зацікавить наш досвід у медицині, зокрема це стосується центру променевої терапії при Рівненському онкодиспансері, та молодіжній політиці, - окреслив перспективи Юрій Кічатий.

Досить привабливим є цей регіон і для проведення спільних виставок та ярмарків, бо кордон із Росією близько. Та й ринок збуту більший. Рівненщина, на думку голови облради Юрія Кічатого, може поділитись досвідом у розвитку територіальних громад і туризму. Обидва регіони обіцяють обмінюватися своїми базами, зокрема лікувальною.

Вже до вересня Харківська та Рівненська обласні ради мають обмінятися пропозиціями конкретними пропозиціями щодо співпраці. Зокрема, попередньо рівненчани розраховують на тье, що вже на початку осені делегація наших освітян візьме участь у міжнародній конференції, яка проходитиме у Харкові. А у жовтні сподіваються прийняти на Рівненщині представників економічної комісії Харківської облради. Вже у грудні ймовірно на схід відправиться делегація студентів з Рівненщини, а за ними, можливо, й учнівська та творча. В останній головна ставка робиться на обласний драматичний театр та Рівненський Палац дітей та молоді. Щоправда надто розганятися наші не квапляться, адже фінансово до такої співпраці Харківщина готова на багато краще, аніж Рівненщина.

До речі, днями сім районів нашої області ввійшло до Української асоціації районних та обласних рад. Відтак, Рівненщина стала однією із 5 областей України, де до асоціації входять всі без винятку районні ради.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 13:00 Центр міста розквітає : У Рівному встановлюють писанковий сад

25.04, 12:33 Рівнянки достроково отримали можливість виступати у Суперлізі

25.04, 12:20 На Рівненщину прибув п'ятий евакуаційний потяг: Де поселять людей

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковини аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра