Ми у Facebook
25.08.2011, 11:15

Чому у Рівному жінки-підприємці досі не отримали декретні?

Із нового року фізичні особи — підприємці не можуть отримати виплати з лікарняних та декретних.
Як повідомив директор Рівненської міської виконавчої дирекції Рівненського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Василь Музичук, така ситуація виникла в усій Україні через те, що з нового року змінився механізм фінансування та оплати за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності листків непрацездатності, допомоги по вагітності та пологах та допомоги на поховання.

— Відповідно до змін передбачено, що оплата по листках непрацездатності такій категорії людей проходить при умові укладення між фізичною особою — підприємцем і Пенсійним фондом договору на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.


Тож підприємець сплачує певну суму, а потім, коли він хворіє або ж жінка-підприємець йде у декретну відпустку, то отримує кошти. Втім, досі не розроблений механізм нарахування і визначення розміру цих виплат, — наголошує Василь Музичук. — Але вже найближчим часом це питання буде врегульовано.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ