Ми у Facebook
26.08.2011, 10:01

На Рівненщині діє нова форма звіту про прийнятих працівників

Міністерство соціальної політики України затвердило нову, більш актуальну форму звітності №5-ПН "Звіт про прийнятих працівників", який надається до центрів зайнятості, і, відповідно, Інструкцію щодо заповнення форми.
Тепер роботодавці, до складу яких за новою формою входять, у тому числі, й фізичні особи, які використовують найману працю, зобов'язані надавати звіт не пізніше 10 календарних днів з дня прийняття працівника, тоді як за старою формою звіт необхідно було надавати тричі на місяць, щодекадно (правда, лише за наявності прийнятих працівників). Про це повідомили в Рівненському обласному центрі зайнятості.

Скоротилася кількість відомостей, які надають роботодавці про себе. Відтепер потрібно вказувати лише код ЄДРПОУ (або реєстраційний номер облікової картки платника податків), найменування (ПІБ) і місцезнаходження (місце проживання).

Внесено корективи також до переліку даних про прийняття працівника. Так, не потрібно буде вказувати відомостей про прийняття працівника за направленням служби зайнятості (номер і дату направлення, а також інформацію про компенсацію зарплати Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття). Проте потрібно вказувати назву структурного підрозділу, до якого належить працівник (якщо звіт подає роботодавець), і дату початку роботи.



Наказ Мінсоцполітики від 14.07.2011 №279 набув чинності 22 серпня.





На правах реклами