Ми у Facebook
30.08.2011, 18:07

На Рівненщині — місячник добровільної здачі незаконної зброї

Місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів ввійшов у практику роботи органів внутрішніх справ і проводиться постійно, двічі на рік. Це дає свої позитивні результати на шляху боротьби з незаконним обігом вказаних предметів.
Так, за результатами проведеного місячника в березні цього року добровільно здали 246 одиниць зброї, 61 з яких перебували у незаконному обігу (2 бойових пістолети, 1 мисливський карабін, 29 мисливських рушниць, 9 одиниць саморобної та 19 холодної зброї), 352 патрони різних калібрів, а також 73 одиниці спецзасобів.

– У цей період громадяни можуть звернутись в органи внутрішніх справ, до дільничних інспекторів міліції і добровільно здати зброю, боєприпаси до неї, вибухові матеріали та спеціальні засоби. При цьому, треба відмітити, що громадяни, які добровільно здають зазначені предмети і матеріали, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності, – прокоментував старший інспектор дозвільної системи відділу профілактики правопорушень УМВС Роман Ткачук. – Добровільно здана технічно справна мисливська зброя, спеціальні засоби самооборони, заряджені речовинами сльозоточивої та дратівної дії після перевірки, чи не перебувають вони в розшуку, можуть бути зареєстровані на громадян у встановленому законом порядку.

Також слід зазначити, що 13 серпня поточного року розпочався сезон полювання на пернату дичину. Під час відпрацювання мисливських угідь працівники міліції виявили 56 фактів порушення правил полювання й незаконного обігу зброї. Зокрема, вилучили у громадян 38 мисливських гладкоствольних рушниць.

Шановні громадяни, вирушаючи на полювання, дотримуйтесь правил безпеки, не вживайте спиртних напоїв, адже від цього залежить не лише Ваше життя та здоров’я, а й інших.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ