Ми у Facebook
31.08.2011, 12:13

Рівненські мами радять, як продовжити "життя" дитячим шкільним речам

Напередодні першого вересня магазини одягу, канцелярського приладдя та книгарні практично "окуповують" мами й тата разом зі своїми дітьми. Воно й не дивно: слід приготуватися до нового навчального року. От тільки де ж знайти достатньо грошей, щоб усе це придбати? OGO.ua поцікавився у рівненських матусь, на які хитрощі вони йдуть, аби шкільні речі послужили якомога довше.
Цьогоріч рівнянка Світлана відправляє старшого сина у сьомий клас, а молодший піде у перший. Каже, зібрати відразу двох хлопців у школу наш час – завдання недешеве. От і доводиться йти на різноманітні хитрощі:

— Перше, що "виходить з ладу", то це штани, — розповідає пані Світлана. — Хлопці витягуються, а тому брюки раз по раз стають короткими. Та й у поясі тіснуваті. Тому ми знайшли оптимальний варіант — вельветові штани з регулюванням ширини пояса. Ззаду в пояс втягнута резинка, а всередині пришиті маленькі ґудзики, які дозволяють підтягнути, якщо треба, чи розпустити ширину поясу. Оскільки з піджаками так зробити не можна, ми про всяк випадок запасаємося жилетами. А от сорочки беремо неяскраві, аби колір не втрачали.



— Не беремо форму "якраз", а трошки більшу, — розповідає мама другокласниці пані Наталія. — Так є шанс, що форма довше прослужить. До того ж, коли підтягнути під сарафан теплішу кофтинку, він не тиснутиме. Взагалі дуже добре, що тепер можна купити форму-трійку. Одразу і брюки, і сарафан з піджаком. Хоча у нас про всяк випадок є ще запасні брюки та спідниця — залишились з минулого року.

А ще матусі кажуть: важливо, щоб форма була з натуральних тканин. Так вона і довше носиться, й алергії у дитини не викличе.

— Віддаємо перевагу напівшерстяній тканині, де синтетичних домішок не більше половини, — говорить мама дев’ятикласника пані Тамара. — Такий одяг довго носиться та легкий у догляді. Також максимально натуральною має бути й підкладка на піджаку. Вона, може, не така практична, як синтетика, зате до тіла краща. А от з взуттям справжня проблема. Якщо чесно, стараємося купити дві пари туфель: одні, на вихід, — не дуже дорогі, але щоб гарно виглядали, а другі — на щодень. Тут обираємо якісні й фасон середній між кросівками та класикою.

Не менше уваги приділяють батьки й сумкам та портфелям. Особливо це важливо для учнів молодшої школи. Так, синові першокласника пані Світлана обрала ранець з твердою ортопедичною спинкою та багатьма кишенями — це дозволяє рівномірно розподілити навантаження:

— У нас був випадок, коли тато ледь підняв рюкзак старшого сина. Виявилось, що той просто позабував повитягати звідти речі, які використовував кілька днів тому. Після цього ми разом навчили складати ранець так, щоб він був "легшим": важкі книги — впритул до спини, а всі непотрібні речі залишаємо вдома.

Старшокласникам батьки дозволяють вже обирати сумку на свій смак. Головне, щоб вміщалися необхідні речі та прання не боялася.





На правах реклами