Ми у Facebook
01.09.2011, 10:30

Навчальний рік у Колоденці розпочинається з конфлікту

Напередодні нового навчального року у Колоденській ЗОШ І-ІІІ ступенів виникли суперечності навколо звільнення попереднього директора та призначення нового.
Педагогічний колектив Колоденської загальноосвітньої школи стурбований ситуацією, що склалася у закладі майже у переддень початку нового навчального року. За словами вчителів, попереднього директора школи Олександра Денисяку було звільнено із посади 29 серпня 2011 року, у зв'язку з тим, що у нього закінчився контракт, за яким він працював. Сталося це за відсутності у школі заступника з навчально-виховної роботи, що викликало неабияку стурбованість, що навчальний процес у школі налагоджений не буде.

Учителі виступають категорично проти того, аби у школу призначався інший директор, і прагнуть, щоб на посаді залишили старого. Також педагоги обурені перспективою призначення на посаду директора Наталії Куцюк, яка вже очолювала заклад до Олександра Денисяки, і знову є претендентом на посаду.

"Вона підірвала авторитет педагогічного колективу своїми діями та створила атмосферу недоброзичливості, напруженості. Фінансова сторона діяльності школи була непрозорою, чим викликала обурення з боку батьків", - йдеться у зверненні колективу Колоденської ЗОШ, яке вони направили до начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА Івана Вєтрова, начальника відділу освіти Рівненської РДА Алли Марчук та міністра освіти і науки, молоді і спорту України Дмитра Табачника.

Водночас, за словами тих же учителів, за 6 років роботи Олександра Денисяки школа змінилася у кращий бік, зокрема покращилася матеріальна база кабінетів, зроблений капітальний ремонт даху, склалася доброзичлива атмосфера в колективі.

У районному відділі освіти Рівненської РДА кореспондента OGO.ua запевнили, що проблеми у цій ситуації не вбачають.

- Там на сьогоднішній день є вакантне місце директора і є людина, яка виконує обов'язки директора, - пояснила начальник відділу освіти Рівненської РДА Алла Марчук. - Попередній директор працював за контрактом і мав бути готовий до того, що даний контракт закінчиться. На посаду директора зараз є не один, а декілька кандидатів. Розгляд кандидатур наразі триває.

Сам звільнений Олександр Денисяка розповів, що продовжувати із ним контракт у районному відділі освіти Рівненської РДА відмовилися, аргументуючи це тим, що ним за час роботи були допущені певні помилки у веденні ділової документації. Пану Олександру запропонували перейти на іншу роботу, і нині він працює вчителем історії у школі с.Корнин.

Протестуючі педагоги запевняють, що навчальний рік у школі таки розпочнеться.





На правах реклами