Ми у Facebook
01.09.2011, 18:05

На Рівненщині відсвяткували Перше вересня [+Фото]

Свято Першого дзвоника відзначили у Тучинській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті. 1 вересня до родинного кола школи приєдналося ще семеро дітей, які пішли у підготовчий клас.
У День знань поріг Тучинської школи-інтернату переступили семеро дітей. Вони приїхали з Рівненського, Гощанського, Острозького районів та міста Рівне.

— Усі дітки — різні, але наші вчителі та вихователі знаходять до кожного індивідуальний підхід, щоб не тільки навчити дитину, а й зрозуміти, підтримати та допомогти. Тому у школі наші дітки почуваються однією великою дружною родиною і ми їх всіх дуже любимо, — ділиться директор Тучинської школи-інтернату Тамара Мичак.

Марина Панасюк пішла цього року у підготовчий клас
Марина Панасюк пішла цього року у підготовчий клас
Серед цьогорічних новачків — шестирічна Марина Панасюк із села Грем’яче Острозького району. У підготовчий клас дівчинку привезла мама.

— Хочу навчитися у школі писати, читати, рахувати, — несміливо розповідає Маринка. — Мама купила мені все, що треба для навчання: альбом, зошити, форму.





У Тучинській школі-інтернаті навчаються діти із затримкою психічного розвитку. А тому потребують особливого підходу у навчанні.

— У підготовчому класі діти не тільки опановують навики читання, рахування та писання. Вони також вчаться танцювати, співати. З ними працюють логопед, дефектолог. Останній проводить корекційні заняття, які допомагають діткам швидше включитися в життя школи, адаптуватися до навколишніх умов. Уроки читання поєднані з уроками музики, аби малеча легше засвоювала матеріал. З перших днів навчання діти відвідують уроки ритміки, які, до речі, дуже допомагають першачкам, — розповідає вчитель початкових класів Валентина Головницька.

Підготовчий клас
Підготовчий клас



До нового навчального року у школі як могли підготувалися: оформили новий кабінет інформатики, придбали комп’ютери, меблі для деяких класів, оновили текстильне оформлення коридорів, зробили ремонт в гуртожитку.


Нагородження учнів за успіхи у навчанні
Нагородження учнів за успіхи у навчанні


День знань у школі, як завжди, розпочали з пісні про вчительку. Під час заходу лунали гарні поздоровлення та побажання для усіх присутніх, пролунав перший шкільний дзвінок. На свято традиційно завітали друзі та меценати школи, які сердечно привітали учнів, батьків та вчителів із початком навчання, побажали натхнення у роботі та успіхів в освоєнні нових знань.

Друзі та меценати школи
Друзі та меценати школи


— Кожне свято у цьому закладі — душевне, щире та сімейне, — поділилася благодійниця, кандидат філологічних наук, доцент кафедри теорії літератури та славістики РДГУ Алла Матчук. — Бажаю першачкам запам’ятати цей день і потім із приємністю згадувати його. А вчителям — натхнення та наснаги, адже ви гарно робите свою роботу, виховуючи розумних, добрих, милих дітей.

Для виховання естетичного смаку дітей, школі подарували картину з поліським краєвидом
Для виховання естетичного смаку дітей, школі подарували картину з поліським краєвидом



Після офіційної частини діти пішли на свій перший у цьому навчальному році урок.






На правах реклами