Ми у Facebook
06.09.2011, 09:09

У Рівному речі у техніці декупаж створюють усією сім’єю [+Фото]

У руках рівнянки Людмили Зайдель найпростіша дрібниця може перетворитися у вишуканий та оригінальний витвір. Відтак речі, які вже стали звичними, змінюються до невпізнання. А все завдяки техніці декупаж, мистецтвом якої володіє пані Людмила.
Декретна відпустка закінчилася, а роботи як такої не було. Як виявиться пізніше, роль такої собі рятувальної соломинки зіграв чоловік Людмили Зайдель. Адже саме він два роки тому запропонував дружині піти на курси декупажу.

— Вперше роботи, виконані у цій техніці, побачила на виставці у Рівному, — поділилась Людмила. — Вони справили на мене сильне враження: виглядали доволі ефектно. Вдома в інтернеті я почала шукати більше інформації про декупаж, щоб краще зрозуміти, що це таке.



— Раніше я пробувала себе у багатьох напрямах: вишивала, плела з бісеру, займалася печворком (техніка шиття із відрізків тканин). Але освоювала все це самотужки, без підказок та настанов учителя. На курсах декупажу мені все докладно пояснили, показали, допомагали. Після десяти занять я вже не тільки вміло володіла цією технікою, а ще й роботу отримала (керівник гуртка запропонувала працювати в магазині), — розповідає майстриня. — Уроки декупажу мене захоплювали. Я на курси ще й свою подругу привела, а вона — свого чоловіка. Отак ми й ходили своєю дружньою компанією на заняття.

Першими роботами Людмили Зайдель, виконаними в техніці декупаж, стали новорічні іграшки, які жінка зробила з допомогою пластикових кульок і пласких заготовок із двп.

— Іграшки вийшли дуже класні. Вони сподобалися моїм дітям. Зараз ми навіть почали переходити від скляних кульок до "декупажних", які і менше б’ються, і виглядають ефектно.



Пані Людмила любов до мистецтва декупажу передала й своїм трьом діткам — двом донечкам та сину. Як правило взимку або на канікулах мама разом з дітьми організовують творчі вечори. Рік тому найменша донька Катруся (їй тоді було 3,5 роки) зробила свою першу тарілку. Найбільш професійно працювати у техніці декупаж виходить, звичайно, у старшої Вікторії (10 років). Дівчинка створює такі речі, які навіть можна продавати.

— У дітей такі заняття розвивають творче мислення, фантазію та уяву, а це за плечима не носити, — вважає мама. — Це завжди може знадобитися в житті. Навіть чоловік іноді теж долучається до нашого сімейного захоплення.

За словами пані Людмили, у техніці декупаж можна декорувати будь-що: від меблів до пляшок. Майстрині під силу змінити і прикрасити будь-що: тарілки, скриньки, дзеркальця, гребінці, годинники, баночки на кухню, склянки, дощечки.



— Найбільше мені подобається працювати з біжутерією: декорувати сережки, браслети, намисто. У своїх роботах люблю використовувати ніжні малюнки, наприклад, троянди, ангели. Саме у такому романтичному стилі створила одну з найулюбленіших своїх робіт — набір із дзеркала, гребінця і браслета, — ділиться майстриня. — А ще планую задекорувати стільці. Хочу зробити два крісла з тюльпанами і дві тумбочки оновити, щоб нові не купувати.

А ще Людмила Зайдель хоче "створити" майстерню на власному балконі. І мріє разом з дітьми побачити світ, адже має ще одне хобі — подорожувати.





На правах реклами