Ми у Facebook
08.09.2011, 11:39

Трагедія в Ярославлі: в авіакатастрофі загинула команда "Локомотив" [+Фото]

Під Ярославлем в середу вдень розбився літак Як-42, що перевозив одну з кращих хокейних команд Росії - "Локомотив". Команда летіла до Мінська на першу гру нового сезону Континентальної хокейної ліги (КХЛ), де вважалася одним з фаворитів, інформує www.liga.net.
На борту літака перебувало 45 осіб, із них 37 пасажирів і вісім членів екіпажу. Двох людей вдалося врятувати - хокеїста Олександра Галімова і бортінженера Олександра Сизова. Однак, як стало відомо ЗМІ, Олександр Галімов помер у лікарні. Йому була зроблена операція, проте він не зміг вижити. У нього були опіки 80% тіла. Врятувати його не вдалося, незважаючи на те, що швидка приїхала дуже швидко.



Аварійно-рятувальні роботи в районі катастрофи літака Як-42 тривали всю ніч. Вранці рятувальники знайшли тіла всіх 43 загиблих. Серед них - троє громадян України.



Злетівши з ярославського аеропорту "Туношна", літак накренився на лівий бік і впав приблизно за 500 метрів від льотного поля. За словами очевидців, літак після аварії перетворився на "купу обгорілого заліза". Уламки літака знаходилися на відстані чотирьох кілометрів від аеропорту. За попередніми даними, при зльоті літак не зміг набрати потрібну висоту і зіткнувся з антеною маяка.



Хокейний клуб "Локомотив" (Ярославль) входить до числа грандів російського хокею. Він є триразовим чемпіоном Росії (1997, 2002, 2003), двічі ставав срібним призером (2008, 2009) і чотири рази бронзовим (1998, 1999, 2005, 2011). Виступає в КХЛ.

Загибель хокеїстів у Ярославлі стала однією з наймасштабніших трагедій в історії спорту

КХЛ перенесла матчі чемпіонату у зв'язку з авіакатастрофою. Про терміни початку турніру обіцяють оголосити найближчим часом. КХЛ також почала збір коштів-пожертв для родин загиблих хокеїстів і закликала відгукнутися всіх людей, небайдужих до трагедії.



У зв'язку з авіакатастрофою в Ярославській області з 9 по 11 вересня оголошено дні жалоби.







На правах реклами