Ми у Facebook
09.09.2011, 09:04

Більшість депутатів НУНС можуть вийти з фракції – Віктор МАТЧУК

Народний депутат від партії "Наша Україна" Віктор МАТЧУК не виключає, що більшість депутатів із парламентської фракції "Наша Україна – Народна Самооборона" вийдуть із фракції у випадку, якщо влада не дасть можливості для НУНС позбутися від раніше виключених 12 депутатів-перебіжчиків.
Про це Віктор МАТЧУК заявив у четвер під час "круглого столу" в Інституті Горшеніна на тему "Результати першого сесійного тижня".

Нардеп повідомив, що ті 12 нардепів, яких напередодні виключили із фракції, формально поки є депутатами від НУНС. Для остаточного їхнього виключення потрібно, щоби про це оголосив спікер Володимир Литвин, але він цього поки не робить.

"Тому я не виключаю того, що у випадку, якщо тим, хто голосував за виключення тушок, не вдасться відстояти свої права у фракції, нам доведеться покидати фракцію. Буде парадоксальна ситуація, коли більшість змушена буде покинути фракцію через те, що вона не може нормально працювати через протидію перебіжчиків, які уже давним-давно працюють разом з владою", — наголосив Віктор МАТЧУК.

Нашоукраїнець зауважив, що спікер Володимир Литвин ще в середу, 7 вересня, мав би зачитати рішення фракції НУНС про виключення цих 12 депутатів. Віктор МАТЧУК висловив припущення, що голова Верховної Ради цього вже не зробить, бо владі такий сценарій невигідний.

"У владі цього не хочуть. Їй не потрібно, щоб ота тепер вже порівняно невелика фракція "Наша Україна – Народна самооборона" консолідувалась і хоч якось запрацювала. Але свідомі депутати у фракції підуть до кінця для того, щоб позбавитись цих тушок", — підкреслив нардеп.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ