Ми у Facebook
12.09.2011, 13:46

На Рівненщині відкрили Музей лісу

Насиченим приємними подіями виявився візит на Рівненщину голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця. Він став одним з перших відвідувачів Музею лісу, який відкрився на території ДП "Костопільский лісгоп". Попри негоду та рясний дощ, відкриття Музею лісу стало справжнім святом для лісівників Рівненщини.
Схожих закладів до цього часу в Україні ще не було, оскільки тут в одному місці зібрані експонати, які представлятимуть історію лісів від найдавніших часів до тепер.

Про це OGO.ua повідомили у прес-службі Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства.



Приміщення для музею теж вибрано невипадково, адже раніше це було лісництво Костопільського лісгоспу. З усіх боків воно оточене лісом, і завдяки цьому відвідувачі зможуть відчути його неповторну атмосферу та енергетику. У музеї будуть відкриті експозиції, які представлятимуть історію розвитку лісу, галузі лісового господарства України, і Рівненщини зокрема, а також відомих науковців та діячів, які зробили неоціненний вклад у збереження лісу та розвиток лісової галузі.



Також тут можна буде побачити зразки народних промислів, пов’язаних з лісом, у планах – відновлення будинку лісника зразка початку ХХ ст. Територія навколо музею буде своєрідною рекреаційною зоною, місцем для відпочинку, тут облаштовується дитячий майданчик, буде прокладена екологічна стежка.



Голова Держлісагентства України Віктор Сівець, оглянувши експозиції музею, які розташовані на трьох поверхах, залишився задоволений побаченим. Він зауважив, що це хороша і корисна ідея, адже відвідувачі зможуть заразом побачити не лише зразки природи та дізнатися про лісових мешканців Рівненщини, а й простежити розвиток лісової галузі в Україні.





На правах реклами