Ми у Facebook
12.09.2011, 17:44

На Рівненщині визначили переможців конкурсу "Сімейні перегони"

На Рівненщині завершилася спортивно-інтелектуальна гра, аналогів якій в Україні немає. Учасниками "Сімейних перегонів" були родини з усієї області. У спритності та у кмітливості вони змагалися упродовж року. Загалом майже 30 тисяч краян спробували себе у спортивно-інтелектуальній грі.
Серед них були як діти-дошкільнята, так і дідусі, що вирішили допомогти дітям та онукам здобувати перемогу. У результаті у суперфіналі змагалися дванадцять сімей-команд, які упродовж усіх етапів гри зуміли набрати найбільше рейтингових балів.

Завершальні змагання "Сімейних перегонів" відбулися у День фізичної культури і спорту у Кузнецовську. Вони стали і яскравим доповненням до святкування дня міста, адже організатори проекту підготували спортивне дійство. Тож найспортивніші родини краю вправлялися у чотирьох естафетах.

За умовами гри сімейна команда повинна була налічувати 3 людини. До того ж, діти мали бути шкільного віку, тож деяким молодим сім’ям допомагали племінники. До речі, серед гравців була й Людмила Шолопака, спортсменка-легкоатлетка, що брала участь в Олімпійських іграх 1996 року. У її команді за перемогу змагалися старший син та брат.

Розпочали змагання чоловіки. У велетенських боксерських рукавицях вони мали битися навкулачки. Тож на півгодини стадіон перетворився на ринг. Кращим боксером став Олександр Салецький.
"Для мене цей конкурс виявився чи не найцікавішим, - ділиться враженнями учасник, - лише заради цього варто було потрапити у суперфінал. Суперники доволі сильні, тож моя перемога в конкурсі від цього більш цінна. За фахом я вчитель фізкультури, тому такі проекти мені цікаві й близькі".
Потому й батьки, й діти стали футболістами. Щоправда, серед обов’язкових аксесуарів були величезні кросівки. Та й "футбольний м’яч" виявився значно більшим від стандартного. Пізніше ж на гравців чекала "Незвичайна подорож" - вони змагалися у тому, хто швидше котитиме надувне колесо, будучи всередині конструкції. А під час останньої, найкумеднішої естафети уся сім’я бігала наввипередки, одягнувши троє штанів, що були скріплені між собою.

У результаті кращими із кращих стала родини Салецьких із з Демидівського району, Жакунів із Дубровицького району та Гончарів із Володимирецького району. Із перемогою їх привітала заступниця голови облдержадміністрації Світлана Сад. Тим часом усі сімейні команди, що брали участь у суперфіналі гри, отримали медалі та подарунки. А чемпіонам "Сімейних перегонів" – сім’ї Салецьких – вручили сертифікат на 4 тисячі гривень на придбання побутової техніки.

"У рамках проекту нам вдалося охопити чималу кількість краян. По суті у суперфіналі мали брати участь 16 команд, що представляли майже всі райони, – розповідає Руслана Найко, в. о. директора обласного центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх". – Приємно, що під час одного з етапів "Сімейних перегонів" в одній із команд був і дідусь. Він працює у сфері спорту, тож своїм прикладом хотів заохотити до участі й інших".

Тож організатори вважають, що проект, який мав на меті популяризувати здоровий та активний спосіб життя, виконав свою роль.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ