Ми у Facebook
19.09.2011, 14:32

На реконструкцію речового ринку у Рівному вимагають гроші з підприємців?

На ЗАТ "Речовий ринок" у Рівному конфліктують підприємці та адміністрація ринку. На ринку реконструюють кіоски, відтак частина підприємців тимчасово опинилися без роботи. Люди обурені, що їх завчасно не попередили про початок робіт і що з них вимагають гроші на ремонтні роботи. Але за що — невідомо, бо проектно-кошторисну документацію керівництво ринку "не афішує".
За словами члена профспілкового комітету підприємців ЗАТ "Речовий ринок" Павла Бречка, адміністрація ринку вимагала гроші за реконструкцію кіосків, але ні розписки, ні відповідних документів не надавала.

— Три тисячі доларів вимагали з підприємця за реконструкцію. Коли людина відмовилася, сказали, що зроблять її за власний рахунок, втім її місця вже не буде: віддадуть кому захочуть. Договори належним чином не оформляють, розписок не дають. Хоча у липні на зборах і Рабінюк, і Королюк заявили, що зроблять реконструкцію за власний рахунок, — розповідає Павло Бречко. — Ми склали відповідні протоколи і надішлемо їх адміністрації ринку. Ми вимагаємо, аби нам надали план реконструкції ринку, погоджений з міською владою, проектно-кошторисну документацію. Щоб керівництво ринку дотримувалося законодавства і повідомило про початок реконструкції за місяць, а на час робіт виділило тимчасове місце. Адже підприємці платять податки, оренду, а роботи можуть затягнутися на два-три місяці.

Скарги підприємців про вимагання грошей генеральний директор ЗАТ "Речовий ринок" Володимир Рабінюк назвав "брєдом".

— Ми при свідках заявляли, що зробимо все за власний рахунок. Але, як кажуть, одна вівця все стадо псує. По-перше, це навіть не реконструкція, а оновлення фасадів центрального ряду, де ми поставили двері, ролети, приводимо його у відповідний вигляд. На малі архітектурні форми ніякої документації робити не потрібно. По-друге, я не повинен нікому нічого демонструвати. Є відповідні служби, які контролюють.

— Так, два-три тижні підприємцям доведеться торгувати в іншому місці, я готовий його надати. Ринок — це територія, за яку я відповідаю, і я повинен думати, як має бути краще всім. Чому вони мають вказувати, як має бути? Це все одно, що я прийду до вас в квартиру і скажу, що хочу, аби тут були такі стіни. Центральний ряд має бути в одному стилі, я повинен доробити кіоски. Адже 99% кіосків центрального ряду вже оновлені, залишилося 3-4 кіоски, — пояснює Володимир Рабінюк. — Я розчарований поведінкою профспілок. Вони не співпрацюють, а шукають компромати. Якщо так, то я буду працювати по-своєму, а вони по-своєму. Я розумію, що зараз складні часи, не сезон, щось не виходить, але завжди йду назустріч. Якщо ми не попередили за місяць, завтра попередимо жінку-підприємця листом, хай ще місяць поторгує.






На правах реклами