Ми у Facebook
19.09.2011, 15:26

Суд не випустив Луценка з СІЗО

Суддя Сергій Вовк не ухвалив клопотання захисників екс-міністра МВС України Юрія Луценка про припинення тримання під вартою їх підзахисного.
Суддя Печерського суду Сергій Вовк відмовив захисникам екс-міністра МВС Юрія Луценка у зміні запобіжного заходу на будь-який інший, не пов'язаний з триманням під вартою.

На думку суду, захисники не навели достатньо аргументів, які свідчили би про те, що Луценка необхідно звільнити з СІЗО. Разом з тим, суддя зазначив, що адміністрація повинна забезпечити обстеження і лікування Луценка і вважає за потрібне передати усі матеріали, що додавалась до заяви, в адміністрацію СІЗО.

Раніше Луценко заявив, що за три тижні перерви в судових засіданнях по його справі він не отримував лікування.

1 вересня дружина Луценка Ірина повідомила, що екс-міністр потребує термінового лікування, оскільки у нього виявлено цироз печінки.

Печерський районний суд Києва 13 вересня дав дозвіл на дообстеження колишнього міністра за межами СІЗО. Екс-міністра 15 вересня вивозили з СІЗО в Київський міський діагностичний центр для проведення фахівцями колегіального дообстеження стану його здоров'я.

У даний час стан здоров'я Луценка медичними працівниками визначається як задовільний, проінформували в пенітенціарній службі. Він продовжує перебувати під наглядом медперсоналу Київського СІЗО.

Як відомо, за даними Генпрокуратури, Луценко інкримінується заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, перевищення влади або службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків, і зловживання владою, вчинене працівником правоохоронного органу.






На правах реклами