Ми у Facebook
21.09.2011, 14:35

У Рівному презентували "Українців: між Сходом і Заходом" очима француза [+Фото]

Зруйнувати романтичні уявлення про Україну вирішив французький фотограф Сіріл (Кирило) Горішний та, озброївшись фотокамерою, повернувся на етнічну батьківщину, яку його родина покинула три покоління тому.
"Я виріс у Франції, в діаспорі, мав романтичні погляди про Україну: козаки, вареники, гопак. Мав інше бачення України, про Західну і Східну, – говорить Кирило Горішній. – Мені розповідали, що на Сході живуть одні шахтарі і бандити. Але я вирішив сам поїхати і все побачити на власні очі, як там живуть люди, що думають". Так пояснив причину появи фотовиставки "Українці: між Сходом та Заходом" Сіріл Горішний.






Фото цієї експозиції презентували сьогодні, 21 вересня, у РОІППО в рамках Днів відкритих дверей "Французького Альянсу". Усі вони різні, нічим не схожі поміж собою. Адже тут і відомі й невідомі українці. Єдине, що їх об’єднує, це розташування у центрі знімку: між Сходом і Заходом.



За словами директора РОО "Французький Альянс" Надії Чумак, після Рівного виставка продовжить подорож Європою - помандрує у Німеччину. Хоча й досі об’їхали чимало країн, презентуючи справжніх українців.






Фотохудожник Сіріл (Кирило) Горішний повернувся з Франції, де виріс, в Україну 10 років тому. Відтоді працював деректором Французького культурного центру, а згодом повністю присвятив себе фотографії.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ