Ми у Facebook
22.09.2011, 15:03

Росіянин намагався перевезти через Рівненщину ікону XIX століття

21 вересня в зону митного контролю ВМО "Городище" Рівненської митниці заїхав легковий автомобіль марки "ШКОДА ОКТАВІЯ", під керуванням громадянина Росії, який слідував з України в Росію у приватних справах. Формою проходження митного контролю він обрав "зелений коридор".

Чоловік, стверджував, що в його багажі немає предметів, що підлягають декларуванню. На основі аналізу та оцінки ризиків даний автомобіль було виведено для проведення поглибленого огляду.

Під час проведення митного огляду даного транспортного засобу в багажному відділенні серед особистих речей було виявлено ікону, виконану на дерев'яній основі, що заходилася у футлярі, виготовленому з дерева та скла. На зворотній стороні ікони наявні нечіткі написи, одними із яких є дата "1894г." та "1906г.". За попередніми висновками, вік ікони — понад 100 років, про що свідчить і стан дерева, на якому написана ікона, зокрема сколи та тріщини, а також пошкодження фарби.

Громадянин про наявність ікони, ані при усному опитуванні, ані в митній декларації не заявив, тим самим порушивши правила проходження "зеленого коридору". Жодних дозвільних документів, які б засвідчували легальність вивезення ікони, чоловік при собі не мав.

За даним фактом було складено протокол про порушення митних правил за ст. 339 Митного кодексу України. Найближчим часом буде здійснено експертне дослідження історико-культурної цінності ікони. Після з'ясування усіх обставин справи, матеріали будуть передані до суду.






На правах реклами