Ми у Facebook
23.09.2011, 16:20

Як рівняни смакували "Золоту Амфору" [+Фото]

"Сьомий Всеукраїнський конкурс Майстрів збору винограду "Золота Амфора-2011" відбувся цими днями у Криму. .
Щороку показати свою майстерність, поділитися та перейняти досвід приїжджають одні з кращих виноградарів з усієї України. Його організатор — відома дніпропетровська компанія "Алеф-Віналь", візитними картками якої стали вино "Золота Амфора" та коньяк "Жан-Жак"

Вітаючи учасників та гостей всеукраїнського конкурсу, генеральний директор ПрАТ "Алеф-Віналь" Фелікс Черток зазначив, що вже понад 11 років компанія займається виноградарством та виноробством у Криму:

— За цей період зроблені чималі інвестиції. Сьогодні наша компанія та її ТМ "Золота Амфора" відома по всій країні. Переконаний, що цей успіх був би неможливий без титанічної праці наших робітників, які прославляють Крим і компанію в цілому своєю самовідданою працею. Тому дякую усім за любов та дбайливе ставлення до своєї справи.

Виноградники ТМ "Золота Амфора" в совхозі "Бурлюк" розташовані на просторах долини річки Альма.



Саме тут вирощують ягоди, які потім перетворюють у вишукане вино ТМ "Золота Амфора". У перекладі з кримсько-татарської "Бурлюк" — пишна рослинність. Вона тут дійсно є, але тільки рукотворна. Аліготе, Бастардо, Каберне, Мускати, Піно-Фран, Ркацителі, Шардоне... Усі ці технічні сорти винограду знайомі нам із назв вин, переважають на виноградних плантаціях підприємства. Із них вже виготовляється якісне натуральне вино ТМ “Золота Амфора”, вино ТМ "Golden St Crimea".



Цьогоріч участь у "Сьомому Всеукраїнському конкурсі Майстрів збору винограду "Золота Амфора-2011" 32 майстри із Закарпаття, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей та Криму. Умови прості: протягом години майстри збирають виноград. Потім кваліфіковане журі оглядає "робочі" ряди конкурсантів, уважно дивиться скільки ягід залишилося на гілках, скільки — на землі, та головне — зважує зібраний виноград.



Виноградар із 15-річним стажем Олена Негрей із Миколаївської області уже вдруге бере участь у дійстві. Цього року пані Олені таки вдалося перемогти. У подарунок жінка отримала плазмовий телевізор.

Загальна площа виноградників ТМ "Золота Амфора" складає 1430 тисяч гектарів, із них — 640 гектарів молодих насаджень. Після сурової зими 2006 року керівництво корпорації вирішило висадити нові виноградники за новими технологіями, крапельним зрошенням. Така програма розрахована на п’ять років. Звичайно, така система вимагає титанічної праці та багато коштів. Але саме це дозволяє нам отримати якісний виноград, а відповідно виготовити і якісну продукцію для споживачів.


На вино-коньячному заводі повного циклу дізналися усі тонкощі виробництва коньяку. Процес виробництва доволі складний. Коньячний спирт зберігається в дубовій бочці. На заводі ТМ "Золота Амфора" компанії "Алеф-Віналь" ми стали свідками прийому та переробки врожаю.

— Головне наше завдання — це якісна продукція для нашого споживача. Ми відповідаємо за кожну краплю нашого вина ТМ "Золота Амфора". Підробок боятися не варто — їх просто немає на ринку, — запевнив керівник департаменту маркетингу компанії "Алеф-Віналь" Анатолій Коган.

Попри відомі вина ТМ "Золота Амфора", коньяків ТМ "Клинков", ТМ "Жан-Жак", горілки ТМ "Горілка Українка", ТМ "Хельсінки" одна із новинок — горілка ТМ "Графин" чотирьох видів, яка розливається не у традиційну пляшку, а у графин. Вона виготовлена за оригінальною рецептурою.



Ще одна новинка компанії — ТМ "Стопарик". Покупець може не сумніватися у тому, що ця стопка горілки — якісна. Поки що ця горілка не увійшла у масовий продаж, реалізовували її експериментально, відгуки отримали схвальні.






На правах реклами