Ми у Facebook
27.09.2011, 14:37

Туристичні треки Рівненщини — вже у GPS-навігаторах

У Рівному підбили підсумки проекту "Популяризація туризму в Національному природному парку “Прип’ять-Стохід та Регіональному ландшафтному парку “Прип’ять-Стохід за допомогою систем GPS-навігації".
27 вересня, у Всесвітній день туризму, у Рівненській обласній бібліотеці презентували туристичні треки в системі GPS-навігації, прокладені добровольцями в природоохоронних територіях Рівненщини та Волині.

У більшості випадків ці треки прокладені по території Національного природного парку “Прип’ять-Стохід" (Волинь) та Регіонального ландшафтного парку “Прип’ять-Стохід" (Рівненщина).

— Вважаємо, що розробка маршрутів для GPS-навігації з детальними описами та фотознімками цікавих об’єктів є посильним вкладом нашої організації в розвиток туризму в нашій області, зокрема заохотить людей відвідати мальовничий поліський куточок – Регіональний ландшафтний парк "Прип’ять-Стохід", — розповів керівник проекту та голова РОМО "Фонд молодіжних ініціатив "Крила" Юрій Ткачук.

На карти GPS-навігаторів нанесені туристичні треки Рівненщини та Волині, місця для відпочинку, риболовлі, купання, покриття мобільного зв’язку. Також зазначено радіаційний фон. Він, до речі, за словами Юрія Ткачука, набагато нижчий, ніж у Рівному.

— Підтримали цей проект, бо він спрямований на активний відпочинок, — говорить координатор проекту ПРООН/ГЕФ Василь Толкачов. — До того ж, використання GPS-навігації допоможе залучити більше туристів у цей регіон. А це у свою чергу допоможе парку отримати більше коштів для розвитку.

Даний проект реалізований РОМО «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» за фінансової підтримки Проекту Програми розвитку ООН в Україні та Глобального Екологічного Фонду «Зміцнення управління та фінансової стійкості національної системи природоохоронних територій в Україні».

Нові треки та інформацію про місця відпочинку можна знайти на картах пошукових систем Інтернету, сайті "Рівненщина туристична". У жовтні заплановано початок роботи сайту "Волинь туристична", де також буде розміщено ці дані.

До теми:
На Рівненщині туристичні об’єкти шукатимуть по GPS-навігатору






На правах реклами