Ми у Facebook
29.09.2011, 11:10

19-20 місця. ЄВСЕВІЙ (в миру Віталій Політило) — Священик від Бога

Посада: Митрополит Рівненський і Острозький Української православної церкви Київського патріархату.
Вік: 83 роки
Коли спілкуєшся з владикою Євсевієм, починаєш розуміти, що, мабуть, саме таким має бути священик. Спокійний, розважливий, уважний. Наділений гострим розумом, терпінням і життєвою мудрістю. Для нього неважливо, якого ви віросповідання. Важливо, що ви людина, якій потрібна підтримка й допомога. Чи просто добре слово.

За плечима митрополита Євсевія багатий життєвий досвід. Народився він у православній побожній родині службовця. Після закінчення школи вступив до Ленінградської духовної семінарії, а згодом — до Ленінградської духовної академії. Саме тут майбутній митрополит Рівненський і Острозький познайомився з нинішнім Святійшим Патріархом Московським Кирилом. Пересікались їхні шляхи й тоді, коли владика Євсевій, ще за радянських часів, правив служби у закордонних єпархіях Російської православної церкви. Тоді куратором цих єпархій був все той же Кирило. Особисто знайомий він і з нинішнім главою Української православної церкви, Київським митрополитом Володимиром (Сабоданом).

Від моменту утворення Української православної церкви Київського патріархату Євсевій стає її священиком. Із 1990 року — ректор Львівської духовної семінарії. Згідно з рішенням Священного Синоду Української православної церкви Київського патріархату призначається ректором Львівської духовної академії, а 20 жовтня 1999 р. Указом Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета було присвоєне вчене звання доцента.

У 2002 році рукоположений на єпископа Полтавського і Кременчуцького. 2003 року був возведений до сану архиєпископа, а 22 жовтня 2004 року — митрополита. Вже наступного, 2005 року призначається митрополитом Рівненським і Острозьким, керуючим Рівненсько-Острозькою єпархією.
Попри те, що митрополит Євсевій належить до Київського патріархату, він підтримує нормальні стосунки зі своїми колегами з УПЦ (Московського патріархату) й інших конфесій. Як каже сам владика: "Головне в стосунках людей — це любов, милосердя і мудрість..."

Партнер проекту: Асоціація працівників будівельної галузі м.Рівне та Рівненської області






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ