Ми у Facebook
29.09.2011, 11:31

15-18 місця. Олег КАШТАН — Сірий кардинал

Посада: бізнесмен, меценат
Вік: 37 років
Таких, як він, часто називають "сірими кардиналами". Це люди, які тримаються в тіні, але мають значний влив на те, що відбувається навколо. Олег Каштан був довго в тіні. Вперше про нього заговорили вголос після дострокових виборів міського голови Рівного. Кажуть, тоді, розпочинаючи свою виборчу кампанію, нинішній мер Володимир Хомко заручився підтримкою ресурсів Олега Каштана. Але навіть після перемоги Хомка на виборах Олег Каштан залишився в тіні. До владних кабінетів пішли його люди: двоюрідний брат Андрій Філін став заступником міського голови, а друг Сергій Процик очолив управління стратегічного розвитку Рівненського міськвиконкому.

З ім’ям Олега Каштана пов’язують ще кілька знакових для Рівного подій. Таких як, наприклад, поява на вулиці Макарова в обласному центрі великого торгового центру. Саме ці люди, кажучи бізнесовим жаргоном, "заводили" в Рівне такі потужні мережі, як "Метро", "Епіцентр", "Екватор" і "Велику кишеню" (згодом її змінив "Велмарт"). Саме структури, підконтрольні та близькі до Олега Каштана, реалізували цей бізнес-проект.

Інший знаковий для міста проект, який став можливим за підтримки цього бізнесмена, — джазовий фестиваль. Олег Каштан часто спонсорує різного роду мистецькі події, сам при цьому не афішуючи своєї участі. Коли у місті побачите афішу про джазовий концерт, фестиваль чи виставку, придивіться уважніше. У більшості випадків у куточку маленьким шрифтом ви знайдете напис: "За підтримки Олега Каштана".
Здавалось би, чому такий чоловік досі не має депутатського значка? Перед минулими місцевими виборами, кажуть, багато політичних сил пропонували Каштану йти в депутати під своїми прапорами. На що пан Олег, нібито, відповідав: "А навіщо це мені? Я самодостатня людина і депутатський значок мені не потрібний".

Вочевидь, це правда, зі зв’язками Олега Каштана у Рівному, столиці й за кордоном не обов’язково мати значок, щоб впливати на те, що діється навколо.

Партнер проекту: Асоціація працівників будівельної галузі м.Рівне та Рівненської області






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ