Ми у Facebook
29.09.2011, 16:24

9 місце. Микола СОРОКА — Старий воїн, що зачаївся

Посада: депутат Рівненської обласної ради
Вік: 59 років
Останнім часом за Миколою Сорокою активних дій у рівненській політиці не помічено. Проте солідний вплив на життя області за колишнім губернатором залишився. Швидше за все, цей ресурс пан Сорока застосує під час виборів до Верховної Ради.

Один із найвпливовіших політиків області початку нового століття розпочав свій трудовий шлях у колгоспі Новоград-Волинського району Житомирської області. Туди молодий спеціаліст поїхав працювати інженером після закінчення сільськогосподарської академії. Далі була Рокитнівщина, де своє життя Микола Петрович пов'язав із "Сільгосптехнікою", вона й вивела його на обласний рівень.

У 1986 році був відряджений і працював керівником групи радянських спеціалістів у Демократичній Республіці Афганістан до 1988 року. Пізніше очолював виробниче об'єднання "Агропромремтранс" та державне підприємство "Облагротехсервіс", потім — державне підприємство. Із 1997 року він став уособленням найвідданішої гвардії Президента Кучми — аж до Помаранчевої революції працював на посаді голови Рівненської облдержадміністрації.

У 2005-2007-х Микола Сорока фактично випустив з рук віжки керівництва місцевою Партією регіонів. Партійним будівництвом тоді зайнявся Василь Берташ. А екс-губернатор зосередився на київському напрямку. У 2007 році призначений на посаду першого заступника Міністра регіонального розвитку та будівництва України. Цю посаду де-факто і де-юре він зберігає за собою і досі, незважаючи навіть на розпочату ліквідацію міністерства. Обов'язки у міністерстві Микола Петрович з перемінним успіхом намагається поєднувати з роботою депутата обласної ради з 2006 року. Втім, побачити його у сесійній залі можна дуже рідко.

Взяти місцевий реванш пан Сорока намагався у 2008 році на виборах міського голови Рівного. В його похід на Рівне кинули чимало ресурсів та фінансів, але його кандидатура не здобула навіть другого місця. З того часу з боку Сороки активних дій небагато. Кажуть, він збирає сили для походу у Верховну Раду по одному з мажоритарних округів Рівненщини. Незалежно від часу його прізвище ще довго змушуватиме напружувати слух політиків, чиновників та бізнесменів, а з його думкою змушені будуть рахуватися. Адже старий воїн — мудрий воїн.

Партнер проекту: Асоціація працівників будівельної галузі м.Рівне та Рівненської області






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ