Ми у Facebook
29.09.2011, 17:09

Вибір "ОГО". Олексій КОСОБУЦЬКИЙ — Політик з нового покоління

Посада: депутат Рівненської облради, голова постійної депутатської комісії з питань бюджету і фінансів
Вік: 39 років
Олексій Кособуцький колись був у нашому, так би мовити, основному рейтингу. Цьогоріч він до нього не потрапив. Чи то через приналежність до не надто рейтингової політичної сили, чи просто через те, що останнім часом про нього мало згадують місцеві ЗМІ. Однак у будь-якому випадку забувати про нього не варто. Пан Олексій вже один раз довів, що здатен на блискавичні кар’єрні стрибки...

Тоді, два роки тому, він наче вихор увірвався в політичне життя Рівного. Підприємець із Костополя вирішив полишити бізнес (точніше, перекласти управління ним на інші плечі) і спробувати свої сили в політиці. У 2006 році він стає депутатом Костопільської райради від партії "Наша Україна", де очолює бюджетну комісію. Звідси бере свій старт стрімка політична кар’єра Олексія Кособуцького.

Вже за рік він очолює виконком обласної організації "Наша Україна". У той момент, як з "помаранчевої" партії почали тікати перші кадри до більш перспективних політичних проектів, Кособуцький став правою рукою і опорою тодішнього губернатора Віктора Матчука. Згодом в його кишені з’явилось посвідчення радника голови Рівненської облдержадміністрації, а серйозні люди почали шукати вихід на Матчука вже через Кособуцького. Більшість кадрових, і не тільки, питань у рівненській "Нашій Україні" вже не вирішувались без відома Олексія Миколайовича.

Після переходу з крісла губернаторського у народнодепутатське Віктор Матчук забрав із собою до столиці й Олексія Кособуцького. За короткий час у молодого, колись костопільського, політика з’явились номери мобільних телефонів українських політиків найвищого калібру. А сам він вже увійшов до політради партії "Наша Україна".
На останніх місцевих виборах Кособуцький знову стає депутатом, головою фракції та головою бюджетної комісії. Тепер вже Рівненської обласної ради. А на рівні області він вже фактично вийшов з тіні свого шефа і здатен вести свою, окрему, гру. Щоправда, поки що він не поспішає цього робити. Зрештою, йому тільки 39 років, а для політика це не вік. І в Олексія Кособуцького, очевидно, все ще попереду.

Партнер проекту: Асоціація працівників будівельної галузі м.Рівне та Рівненської області






На правах реклами